Tarif

Ciğer

Mis gibi kokusuyla bol tereyağlı tavada ciğer tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et
Tava
Ciğer

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g tek parça kuzu ciğeri
5 g kimyon
5 g kırmızı toz biber
3 g karabiber
5 g kaya tuzu
140 g un
1 adet büyük boy kuru soğan
50 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Ciğerin üzerindeki zarı dikkatlice alın ve yaprak şeklinde ince ince doğrayın.
  • Doğradığınız ciğerleri önce baharatlarla tatlandırıp daha sonra unla paneleyin.
  • Bir tavada ince doğradığınız soğanı kısık ateşte güzelce karamelize edin.
  • Başka bir tavaya tereyağını koyun ve ocağa alın.
  • Yağınız kızdıktan sonra ciğerleri tavaya üst üste gelmeyecek şekilde dizin ve ocağın altını kapatın.
  • Birkaç dakika içinde ciğerleriniz piştikten sonra karamelize ettiğiniz soğanlarla birlikte servis edin.
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş
banner

Yorumlar (4)

Sabire Dinsel
01.01.2021

Ciğer mi😋😋😋😋

Ömür Akkor
01.01.2021

Afiyet olsun 🙏

Ömür Akkor
Dilek Çevik
13.01.2021

Harika olmuş miss ellerinize sağlık

Ömür Akkor
13.01.2021

Teşekkürler 👍👏👏

Ömür Akkor
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcan Beğendili Izgara Köfte
6B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte
6B
Keşkek
60 Dakika
6-8 Kişilik
41B