Tarif

Çikolatalı Kayısı Tart

Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvesi kayısı ile enfes bir tarif, Çikolatalı Kayısılı Tart nasıl yapılır?
70 Dakika
8-10 Kişilik
Tart
Fırın
Çikolatalı Kayısı Tart

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
280 g un, elenmiş
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 g toz şeker
10 g vanilya
2 g tuz
1 adet yumurta
50 g Pınar Tereyağı, ganaj için
Pınar
200 g Pınar Krema, ganaj için
Pınar
160 g bitter çikolata
8-10 adet olgun kayısı

Nasıl Yapılır?

  • Tart hamuru için unu eleyin ve 125 gr tereyağını parmak uçlarınızla una yedirin.
  • Kum kum olunca toz şeker, vanilya, tuz ve yumurtayı hamura iyice yedirin.
  • Homojen bir kıvam alınca streç filme sarın ve yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Tart kalıbını yağladıktan sonra hafif unlayın. İnce bir şekilde açtığınız hamuru tart kalıbına serin ve çatal yardımıyla delikler açın.
  • Hamurun üstüne yağlı kağıt serin ve ağırlık yapacak bakliyatlarla üstünü doldurun. Böylelikle hamurunuz pişerken kabarmayacak.
  • 170 dereceye ısıttığınız fırında 12 dakika pişirin.
  • Ganaj hazırlanışı için; 50 gr tereyağı, krema ve çikolatayı cam bir kapta benmari yöntemi ile eritin.
  • Soğuttuğunuz tart hamurunun üstüne hazırladığınız ganajı dökün.
  • Ganajın üstüne hilal şeklinde kestiğiniz kayısıları bir kısmı dışarıda kalacak şekilde batırarak dekore edin.
  • Minimum 3 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart
2B
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ballı Şeftalili Tart
50 Dakika
6-8 Kişilik
6B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tartların Kraliçesi
50 Dakika
6-8 Kişilik
2B