- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Tarifi
Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Tarifi
- 2B
- 21
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Ön Hazırlık için: Fırını 220°C’ye ısıtın. İki adet sufle kabını tereyağı ile yağlayın ve ardından un serpin. Fazla unu silkeleyin.
- 2Tereyağını ve bitter çikolatayı aynı kabın içinde benmari usulü veya düşük ateşte eritin. Erimiş karışıma unu eleyerek ekleyin ve karıştırarak homojen hale getirin. Kenarda bekletin.
- 3Tam yumurta, yumurta sarısı, toz şeker ve tuzu, karışımın rengi açılana kadar mikserle çırpın.
- 4Eritilmiş çikolata karışımını, çırpılmış yumurta karışımına yavaşça ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın.
- 5Karışımı hazırladığınız sufle kaplarına eşit şekilde bölüştürün.
- 6Fırına yerleştirin ve 6 dakika pişirin. Keklerin kenarlarının sertleşip ortalarının hafifçe sallandığından emin olun.
- 7Fırından aldığınız lav keklerini 1 dakika kadar dinlendirin. Ardından sufle kabının üstüne bir tatlı tabağı yerleştirip, dikkatlice ters çevirin.
- 8Kabı kaldırmadan önce 30-40 saniye bekleyin, ardından kabı dikkatlice çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpin.
- 9Çırpılmış krema ile sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Yapmanın Püf Noktaları
• Tarif, iki kişilik porsiyonlar için uygundur.
• Lava kekinizi pişirirken ortasının akışkan kalmasına dikkat edin; fırından çıkarıldığında iç kısmı hafif sallanmalıdır.
• Yumurtaları oda sıcaklığında kullanmanız, kekin dokusunu iyileştirecektir.
• Fırının mutlaka önceden ısınmış olması, kenarların hızla pişip içinin akışkan kalmasını sağlar.
• Tarifin kıvamını koruyabilmek için un miktarını artırmayın. Aksi halde kekin içi akışkan olmayabilir.
• Kekleri önceden hazırlayıp, hava almayacak şekilde streçleyip buzdolabında saklayabilirsiniz. Pişirmeden önce oda sıcaklığına getirmeyi unutmayın.
Benzer Kek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.