Tarif

Çikolatalı Mousse

Pınar Choco Labne ve Protein sütle hazırlanmış köpük kıvamında çikolatalı bir tatlı tarifi, Çikolatalı Mousse (Çikolatalı Mus) nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı
Karıştırma
Çikolatalı Mousse

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
10 g toz şeker
2 adet yaprak jelatin
175 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
50 ml Pınar Protein Süt
Pınar Ürünü
50 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
200 g Pınar Choco Labne
Pınar Ürünü
200 g bitter çikolata
1 adet muz

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri iyice çırpın ve kenarda bekletin.
  • 2 adet yaprak jelatini soğuk suya koyarak çözünmesini sağlayın.
  • 175 g kremayı soğutulmuş bir kapta köpük kıvamına gelene dek çırpın.
  • Protein süt ve 50 g kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve ılındıktan sonra yumurtalı karışımı ve çözünmüş jelatin yapraklarını ekleyin.
  • Daha sonra sırasıyla choco labne ve eritilmiş bitter çikolatayı ekleyerek, spatula ile alttan üste yavaş hareketlerle iki karışımı birbirine yedirene kadar karıştırın. (fold tekniği)
  • Son olarak köpük kıvamına gelen kremayı ekleyip, karışımı homojen hale gelene kadar yavaşça karıştırın.
  • Mousse kaplarına karışımdan bir miktar koyup arasına doğranmış muzlardan ilave edin. 2 kat olacak şekilde tekrar mousse karışımı koyup, buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
  • Soğuyan tatlının üzerini bol kakao ve muz dilimleri ile süsleyerek servis edin.
Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çikolata Soslu Ekler
15 Dakika
8-10 Kişilik