add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Çikolatalı Samosa

Hindistan'ın nefis, dışı çıtır, içi yumuşacık tariflerinden Çikolatalı Samosa nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı
Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
100 g toz şeker
2 adet yumurta
20 g un
100 g toz Hindistan cevizi
30 g Callebaut 811 bitter çikolata
20 g Cocoa Barry Extra Brute Toz Kakao
10 yaprak baklava hamuru yufkası
50 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
2 adet muz
30 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içerisinde oda sıcaklığında beklettiğiniz 100 g tereyağı ve toz şekeri karıştırın.
  • Yumurtaları tek tek ilave edip karışıma yedirin.
  • Un ve toz Hindistan cevizini ilave edip karıştırın.
  • Sırasıyla eritilen bitter çikolatayı ve toz kakaoyu ekleyin, iç malzemeniz hazır!
  • Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  • Baklava hamuru yufkalarınızı dilediğiniz genişliğe ayarlayarak şeritler halinde kesin. Ben mini samosalar hazırlamak istediğim için 6 cm genişliğinde ayarladım.
  • 50 g tereyağını eritin. Yufkalarınızı fırça yardımı ile eritilen tereyağı ile yağlayın.
  • Muzları dilimleyin.
  • Yufkanıza hazırladığınız iç malzeme ve bir dilim muz yerleştirerek muska böreği kapatır gibi kapatın.
  • Uçların açık kalmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde dolgu malzemesi pişerken yufkaların içerisinden akabilir.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine bolca pudra şekeri serpin.
  • Önceden ısıtılan fırında 10 dakika pişirin.
  • Servis yaparken üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Yeşim Erol
Yeşim ErolBarry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik