Tarif

Çikolatalı Samosa Tarifi

Hindistan'ın nefis, dışı çıtır, içi yumuşacık tariflerinden Çikolatalı Samosa nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 13B
  • 101
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 g toz şeker
2 adet yumurta
20 g un
100 g toz Hindistan cevizi
30 g Callebaut 811 bitter çikolata
20 g Cocoa Barry Extra Brute Toz Kakao
10 yaprak baklava hamuru yufkası
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet muz
30 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içerisinde oda sıcaklığında beklettiğiniz 100 g tereyağı ve toz şekeri karıştırın.
  • Yumurtaları tek tek ilave edip karışıma yedirin.
  • Un ve toz Hindistan cevizini ilave edip karıştırın.
  • Sırasıyla eritilen bitter çikolatayı ve toz kakaoyu ekleyin, iç malzemeniz hazır!
  • Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  • Baklava hamuru yufkalarınızı dilediğiniz genişliğe ayarlayarak şeritler halinde kesin. Ben mini samosalar hazırlamak istediğim için 6 cm genişliğinde ayarladım.
  • 50 g tereyağını eritin. Yufkalarınızı fırça yardımı ile eritilen tereyağı ile yağlayın.
  • Muzları dilimleyin.
  • Yufkanıza hazırladığınız iç malzeme ve bir dilim muz yerleştirerek muska böreği kapatır gibi kapatın.
  • Uçların açık kalmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde dolgu malzemesi pişerken yufkaların içerisinden akabilir.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine bolca pudra şekeri serpin.
  • Önceden ısıtılan fırında 10 dakika pişirin.
  • Servis yaparken üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kestaneli Pavlova Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Cream Puff/Çıtır Profiterol Tarifi
11B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
İncir Kremalı Mini Pavlova Tarifi
5B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.