Tarif

Çılbır

Çılbır, çiğ yumurtanın kaynayan suya kırılıp pişirilmesiyle hazırlanan bir tür yemektir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağlı-toz biberli sos dökülerek servis edilir.
15 Dakika
6-8 Kişilik
Yumurta
Tencere
Çılbır
Paylaş
  • 66B
  • 98
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Pınar Yoğurt
Pınar
2 diş sarımsak
10 g sirke
8 adet yumurta
55 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g kırmızı toz biber
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Yoğurdun içine tuz ve dövülmüş sarımsakları ekleyip karıştırın. Bir kenarda bekletin.
  • 4 bardak suyu 5 gr tuzu ve 10 gr sirkeyle birlikte geniş bir tencerenin içinde kaynatın, ateşi kısın.
  • Yumurtaları önce bir tabağa kırın ve tek tek, dikkatlice suya bırakın. (Tabağı kaynar suyun hemen üzerinden eğerek de yumurtayı suya bırakabilirsiniz.)
  • Yumurtaların akları matlaşınca kevgirle tabaklara çıkarın. Dilerseniz haşlama suyundan da bir miktar koyabilirsiniz.
  • Küçük bir sahanın içinde tereyağını kızdırın ve ocağı kapatır kapatmaz kırmızı toz biberi ekleyin.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve toz biberli yağ gezdirerek hemen servis yapın.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Aralco Group Executive Chef

Yorumlar (2)

Gökhan Göktürk
· 13.09.2019

Merhaba, tarif için teşekkürler. Yumurtalar suya bırakılırken suyun girdap yapılması gerekmiyor mu?

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Alişya Yıldız
· 09.05.2020

Evet gerekiyor tahta kaşıkla karıştır ondan sonra bir kaseye kırdığın yumurtayı içine dök.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sabah Yumurtası
15 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çırpılmış Yumurta
10 Dakika
1 Kişilik
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Yumurta Dolmaları
20 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme