Tarif

Çılbır Tarifi

Çılbır, çiğ yumurtanın kaynayan suya kırılıp pişirilmesiyle hazırlanan bir tür yemektir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağlı-toz biberli sos dökülerek servis edilir. Çılbır tarifi nasıl yapılır?
15 Dakika
4-6 Kişilik
Yumurta Tarifleri
Tencere
Çılbır Tarifi
Paylaş
  • 122B
  • 112
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Pınar Yoğurt
Pınar
2 diş sarımsak
1 litre su
5 g tuz
10 ml sirke
6 adet yumurta
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaseye yoğurdu alın, içine tuzla dövülmüş sarımsakları ekleyip karıştırın. Bir kenarda bekletin.
  • 1 litre suyu, 5 g tuz ve 10 ml sirkeyle birlikte geniş bir tencerede kaynatın. Ocağı kısın.
  • Yumurtaları bir tabağa kırın, ardından kaynayan suya tek tek olacak şekilde yumurtaları bırakın. (poşe tekniği)
  • Yumurtaların akları matlaşınca kevgirle bir tabağa çıkarın. Dilerseniz haşlama suyundan bir miktar koyabilirsiniz.
  • Sosu için: Küçük bir sahanda tereyağını kızdırın ve ocağı kapatır kapatmaz kırmızı toz biberi ekleyin.
  • Haşlanmış yumurtaların üzerine sarımsaklı yoğurt ve toz biberli yağı gezdirerek hemen servis yapın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Poşe Yumurtalı Bruschetta Tarifi
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çırpılmış Yumurta Tarifi
26B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Sebzeli Frittata Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
33B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Gökhan Göktürk
· 13.09.2019

Merhaba, tarif için teşekkürler. Yumurtalar suya bırakılırken suyun girdap yapılması gerekmiyor mu?

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Alişya Yıldız
· 09.05.2020

Evet gerekiyor tahta kaşıkla karıştır ondan sonra bir kaseye kırdığın yumurtayı içine dök.