add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Çilek Kup

Lezzetli ve serinletici bir tatlı denemek ister misiniz? Hem yapması kolay hemde lezzetli çilekli kup tarifi...
70 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlılar
Soğuk
Çilek Kup

Malzeme Listesi

200 g Pınar Labne
Pınar Ürünü
550 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
100 g toz şeker
40 g mısır nişastası
5 ml gül suyu
10 g toz vanilya
250 g. çilek
50 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • 250 ml sütü kaynatın.
  • Kaynattığınız sütü ocaktan alıp gül suyunu ekleyin.
  • Geriye kalan sütünüzü tencereye boşaltıp labneyi, 100 g toz şekeri, mısır nişastasını ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın.
  • Önceden hazırladığınız gül sulu sütü bu karışıma ekleyin.
  • Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Kaynadıktan sonra servis kaselerine boşaltın.
  • Buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
  • Çileği ve 50 gram toz şekeri pişirip blenderdan geçirerek sos haline getirin.
  • Buzdolabında soğuyan karışımın üzerine hazırladığınız çilek sosu dökün.

Püf Noktası

Üstüne yaptığınız çilekli sosu, altındaki muhallebi soğumadan önce dökmeyin.

Aç Gezenler
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik