- Tarifler
- Kek ve Kurabiye
- Tatlı Kek ve Kurabiye
- Çilekli Brownie
Tarif
Çilekli Brownie
Tarife uyulduğu takdirde mükemmel sonuç alacağınız enfes Çilekli Brownie tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye
Fırın

Paylaş
- 21B
- 69
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g bitter çikolata
3 adet yumurta
150 g toz şeker
10 g toz vanilya
140 g un
2 g tuz
10 g kabartma tozu
100 g beyaz çikolata
200 g taze çilek
200 g üzeri için bitter çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Fırınınızı 150 derecede ısıtın.
- 220 cm'lik kare bir kek kalıbının tabanını ve yanlarını biraz yumuşak tereyağı ile yağlayıp, tabanından dışarıya doğru hafifçe sarkacak şekilde bir yağlı kağıt kesip yerleştirin.
- 3Orta boy bir tencerede tereyağını eritin, ateşten alıp içine 250 g bitter çikolatayı ekleyin ve spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
- 4Mikser kabında yumurta, toz şeker ve vanilyayı çırpın.
- 5İçine erimiş tereyağlı çikolatayı akıtarak çırpmaya devam edin.
- 6Un, tuz, kabartma tozu ve beyaz çikolatayı da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın.
- 7Kare kalıbınıza karışımı dökün ve fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. (Brownie'de sevdiğiniz kıvam daha cıvıksa o zaman pişme sürenizi 30 dakikaya düşürebilirsiniz.)
- 8Çıkartıp soğumaya bırakın.
- 9Soğuyan brownie’nizin üzerine çilekleri ince bir katman halinde serin.
- 10Üzeri için benmari usulü veya mikrodalgada erittiğiniz bitter çikolatayı dökün ve ince bir katman halinde yayın.
- 11Buzdolabına yerleştirin. Çikolatası donduktan sonra sıcak sudan geçirip kuruladığınız bıçağınızla keserek servis edin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Elif Kul
Yiyecek İçecek Hizmetleri/Mutfak Öğrencisi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?