Tarif

Çilekli Panna Cotta Tarifi

Hafif İtalyan lezzetlerinden çilek soslu panna cotta tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 21B
  • 179
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 ml Pınar Süt
Pınar
400 g Pınar Labne
Pınar
50 ml Pınar Krema
Pınar
185 g toz şeker
5 g vanilin
4 yaprak jelatin
Sosu için:
200 g taze çilek
30 g toz şeker
75 ml su
15 g nişasta

Nasıl Yapılır?

  • Jelatin yapraklarını bir kabın içerisinde, üzerini geçecek kadar soğuk suda 5 dk. bekleterek çözülmelerini sağlayın.
  • Süt, labne, krema, toz şeker ve vanilini bir tencerede karıştırın.
  • Çözülen jelatin yapraklarını çırparak süte ekleyin, kısık ateşte kaynatmadan tamamen erimesini sağlayın ve ocaktan alın.
  • Çilek sosu için; bütün malzemeyi küçük bir tencerede pişmeye bırakın. Çırparak çileklerin püre haline gelmesini sağlayın. Kaynayınca ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin.
  • Servis edeceğiniz kupların dibine az miktarda çilek sos koyun. Üzerine hazırladığınız sütlü karışımı pay edin ve en üste tekrar çilek sos gelecek şekilde hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
  • En az 3-4 saat soğuttuktan sonra ister kupta, isterseniz de görseldeki gibi servis edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Portakal Jöleli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
15B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Crème Brûlée
60 Dakika
4-6 Kişilik
138B Görüntüleme
Kremalı Fırın Sütlaç
50 Dakika
4-6 Kişilik
40B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Yaren K.
· 04.12.2020

Bu tarifi bende denemiştim gerçekten çok lezzetli ama ben etrafını rendelenmiş kurabiye ile kaplamıştım ve üstünede çikolata lı sos hazırlayarak sunum yapmıştım

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 07.12.2020

Elinize sağlık 👍