Tarif
Çingene Salatası
Özellikle Aydın yöresinde sıklıkla yapılan bu tarife Aydın Pilavı olarak da rastlayabilirsiniz, fakat içinde pirinç yok 😊 Ege bölgesinin meşhur kahvaltılığı çingene pilavı bir başka deyişle çingene salatası tarifi nasıl yapılır?
15 Dakika
2-4 Kişilik
Salata
Karıştırma

Paylaş
- 24B
- 119
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet olgun domates
4 adet sivri biber
1 adet salatalık
3 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
250 g çökelek peyniri
2 dal taze kekik
5 g tuz
30 ml zeytinyağı
10 adet zeytin
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir karıştırma kabına sırasıyla ufak küpler halinde doğranmış domatesleri, sivri biberleri, salatalığı, taze soğanları ve ince kıyılmış maydanozu alın.
- 2Üzerine çökelek peynirini ekleyip karıştırın.
- 3Son olarak ufalanmış taze kekik, tuz ve zeytinyağını koyup iyice karıştırın.
- 4Güzel bir servis tabağına aldığınız çingene (pilavı) salatasını zeytinlerle süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Soğuk olarak tüketin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?