Paylaş
- 25B
- 318
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet yumurta beyazı
150 g toz şeker
125 g toz şeker
125 g esmer şeker
4 adet yumurta
300 g un
6 g karbonat
6 g tuz
150 g bitter çikolata parçaları
150 g beyaz çikolata parçaları
Nasıl Yapılır?
- 14 adet yumurta beyazını çırpmaya başlayın, daha sonra 150 g toz şekeri yavaş yavaş ekleyerek mereng elde edin. Elde ettiğiniz merengi buzdolabına koyup dinlendirin.
- 2Ayrı bir yerde tereyağı, 125 g toz şeker ve 125 g esmer şekeri krema kıvamı alana kadar çırpın.
- 3Daha sonra 4 adet bütün yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından un, karbonat ve tuzu eleyerek ekleyip karıştırın.
- 4Tüm çikolata parçalarını hamura karıştırın.
- 5Bu harcı bir mikrodalga veya benmari yöntemi kullanarak sıvı forma getirin.
- 6Dolapta dinlenen mereng ile hazırlamış olduğunuz harcı fold ederek birbirine tamamen yedirin. Karışımı söndürmemeye, mümkün olduğunca kabarık ve havadar tutmaya dikkat edin.
- 7Sufle kaplarının içini parça tereyağı ile yağlayın ve toz şeker serpin.
- 8Harcı eşit olarak kaplara pay edin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
- 9Pişirme işleminden en az 15 dakika önce sufleyi oda sıcaklığına getirin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip servis edin.