Tarif

Cotton Soft Cheesecake Tarifi

Pamuk gibi bir tarif ile karşınızdayım! Hem tadına hem de dokusundaki kusursuz birleşime bayılacaksınız...
60 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Cotton Soft Cheesecake Tarifi
Paylaş
  • 10B
  • 63
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
45 g pudra şekeri
90 g badem unu
1 adet yumurta
75 g un
3 adet yumurta beyazı
35 g toz şeker
Cheesecake Mousse için:
150 ml Pınar Krema
Pınar
1 adet jelatin yaprağı
400 g Pınar Labne
Pınar
1 adet limon suyu
100 g toz şeker
lime kabuğu rendesi

Nasıl Yapılır?

  • Kek hamuru için: pudra şekeri, badem unu ve 1 adet yumurtayı homojen kıvam alana kadar çırpın. Ardından unu ilave edin.
  • Ayrı bir karıştırma kabında 3 adet yumurta beyazını çırpmaya başlayın. Çırparken toz şekeri de yavaş yavaş ilave edin ve köpük kıvamına gelene dek çırpın.
  • Bu iki karışımı söndürmeden bir spatula yardımı ile alttan üste olacak şekilde yavaşça karıştırın. (fold tekniği)
  • Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir tepsiye ince bir katman olacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 10-15 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra tezgaha çıkarıp soğumasını sağlayın.
  • Cheesecake mousse için; kremayı bir karıştırma kabında yoğunlaşana kadar çırpın. İşlemi çok uzun tutarsanız krema kesilebilir.
  • Ayrı bir kapta jelatini soğuk suya koyun ve çözülmesini bekleyin.
  • Bu esnada labne peynirini homojen hale gelene kadar çırpın.
  • Küçük bir sos tenceresine limon suyu ve toz şekeri ekleyin, orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra soğuk suda beklettiğiniz jelatin yaprağının suyunu sıkıp içerisine ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Bu karışıma çırptığınız labne peynirini ekleyin. Son olarak kremayı da ekleyerek mousse hazır hale gelmiş olacaktır. Dilerseniz lime kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Pişirdiğiniz badem unlu kekleri yuvarlak olacak şekilde kesin ve 12'li silikon kabın içerisine tek tek yerleştirin.
  • Mousse karışımını sıkma torbasına alın ve keklerin üzerine kapatacak ve yüksek olacak şekilde sıkın.
  • -18 derecede 1 gece dinlendirin.
  • Ertesi gün silikon kalıptan çıkardığınız pastaların üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpin ve pürmüz yardımı ile üzerlerini yakın.

Püf Noktası

*12'li silikon kalıp kullanabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Choco Labne Cheesecake Tarifi
80 Dakika
6-8 Kişilik
21B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Baklava Cheesecake Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
24B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Portakallı ve Ekşi Kremalı Cheesecake Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Tunga Fişekcioğlu
· 03.03.2020

Badem unu ne kadar koyulacak?

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 03.03.2020

Merhaba, badem unu 90 g koyulacak.