add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Cotton Soft Cheesecake

Pamuk gibi bir tarif ile karşınızdayım! Hem tadına hem de dokusundaki kusursuz birleşime bayılacaksınız...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Cheesecake
Fırın
Cotton Soft Cheesecake

Malzeme Listesi

3 adet yumurta beyazı
45 g pudra şekeri
35 g toz şeker
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
75 g un
400 g Pınar Labne (cheesecake mousse için)
Pınar Ürünü
150 g Pınar Krema (cheesecake mousse için)
Pınar Ürünü
100 g toz şeker (cheesecake mousse için)
1 adet jelatin yaprağı (cheesecake mousse için)
1 adet limon suyu (cheesecake mousse için)

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Pudra şekeri, badem unu ve bütün yumurtayı homojen kıvam elde edene kadar çırpın. Daha sonra karışıma un ilave edin.
  • Ayrı bir karıştırma kabında yumurta beyazlarını çırpmaya başlayın. Bu esnada toz şekeri de yavaş yavaş ilave edin.
  • Bu iki karışımı yumurta aklarından elde ettiğiniz köpük kıvamını söndürmeden spatula yardımı ile fold ederek karıştırın. (Katlama yöntemi)
  • Yağlı kâğıt serili dikdörtgen bir tepsiye ince bir katman olacak şekilde dökerek 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. (Üzeri kızarana kadar)
  • Piştikten sonra tezgâha çıkararak soğumasını sağlayın.
  • Cheesecake mousse için; Kremayı bir kapta yoğunlaşana kadar çırpın. (İşlemi çok uzun tutarsanız krema kesilebilir)
  • Ayrı bir kapta jelatini soğuk suya koyun ve çözülmesini bekleyin. (Yaklaşık 10 dakika)
  • Bu esnada labne peynirini homojen hale gelene kadar çırpın.
  • Küçük bir sos tenceresine limon suyu ve toz şekeri ekleyin, orta ateşte kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra soğuk suda beklettiğiniz jelatini içerisine ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Bu karışıma çırptığınız labne peynirini ekleyin. Son olarak kremayı da ekleyerek mousse hazır hale gelmiş olacaktır. Dilerseniz lime rendesi de ekleyebilirsiniz.
  • Pişirdiğiniz badem unlu kekleri yuvarlak olacak şekilde kesin ve silikon kabın içerisine yerleştirin.
  • Mousse karışımını sıkma torbasına alın ve keklerin üzerine kapatacak ve yüksek olacak şekilde sıkın.
  • -18 dolapta 1 gece dinlendirin.
  • Servis etmeden önce silikon kalıptan çıkardığınız pastaların üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker serperek pürmüz yardımı ile yakın ve öyle servis edin.
Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama-Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tabanlı Cheesecake
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Balkabaklı Cheesecake
30 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frambuazlı ve Limonlu Cheesecake