Tarif

Crackle Kurabiye

İçi yumuşak dışı çatlak Crackle Kurabiye tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü brownie tadında crackle kurabiye malzemeleri ve yapılışı…
55 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Crackle Kurabiye
approved
Paylaş
  • 9B
  • 81
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 g un
50 g kakao
4 g kabartma tozu
bir tutam tuz
115 g Pınar Tereyağı, oda sıcaklığında
Pınar
100 g toz şeker
100 g esmer şeker
1 adet büyük boy yumurta, oda sıcaklığında
1 paket vanilya
180 g eritilmiş bitter çikolata
Dışını Bulamak için:
35 g toz şeker
120 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kapta mikserleyerek kenara koyun.
  • Çikolatayı benmari usulü eritin.
  • El tipi bir mikser veya bir stand mikseri kullanarak; geniş bir kapta oda sıcaklığında tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri orta hızda, daha sonra yüksek hızda krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Yumurta ve vanilyayı ekleyip yüksek devirde çırpmaya devam edin. Kabın kenarlarını ve altını gerekirse bir kazıyıcı (mika) yardımı ile kazıyın.
  • Üzerine kenarda beklettiğiniz elenmiş kuru malzemeleri ekleyip düşük hızda harç birleşene kadar karıştırın, ardından benmari usulü eritilmiş çikolatayı ilave edip çırpın. Kurabiye hamuru kalın ve yapışkan olacaktır.
  • Hamurun üzerini streç filmle kapatıp en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. Bu süre zarfında fırını 177°C’ye ayarlayın. 2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin.
  • Her biri ceviz büyüklüğünde olacak şekilde hamurdan parçalar koparıp hızlıca yuvarlayın. Her bir topu toz şekerde çok hafif yuvarlayın, ardından pudra şekerine nazikçe bulayın.
  • Fırın tepsilerine aralarında birer boşluk olacak şekilde yerleştirin ve 11-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin. (Pişerken hamur yayılacaktır) Not: Dilerseniz iki tepsiyi ayrı ayrı pişirebilirsiniz. Bir tepsi fırında pişerken kalan harcı yine buzdolabına kaldırabilir, ilk tepsi piştikten sonra ikinci tepsiyi hazırlayabilirsiniz.
  • Pişen kurabiyeleri fırın tepsisinde 5 dakika soğutun, ardından tamamen soğuması için bir tel rafa aktarın. Tamamen soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Esra Tokat
Esra Tokat
M.E.B (Milli Eğitim Bakanlığı)Pasta ve Tatlı Yapımı & Ekmekçilik Eğitmen Şef 🍰🍞
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Fındıklı Muffin
40 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kestane Dolgulu Kurabiye Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
3B Görüntüleme
Rabia Esin
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
Kremalı Havuçlu Kek
approved
75 Dakika
4-6 Kişilik
39B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Esra Tokat
· 29.06.2022

Deneyen varsa yorumlarınızı bekliyorum 🙂