Tarif

Crème Brûlée

Karamelize tatların baş tacı olan, dolu dolu enfes bir Fransız tatlısı ile karşınızdayız. Creme Brulee tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere
Paylaş
  • 85B
  • 145
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet yumurta sarısı
70 g toz şeker
7 g vanilya
200 ml Pınar Krema
Pınar
100 ml Pınar Süt
Pınar
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
üzeri için esmer şeker

Nasıl Yapılır?

  • Yumurta sarısı, toz şeker ve vanilyayı iyice çırpın.
  • Süt ve kremayı ayrı bir sos tenceresinde kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
  • 4-5 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  • Oda sıcaklığında beklettiğiniz karışımı yumurta sarısı, toz şeker ve vanilya karışımına çırparak yavaş yavaş ilave edin ardından 40 gr tereyağını ilave edin ve iyice karıştırın.
  • Isıya dayanıklı kaplara eşit miktarda paylaştırın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  • Fırın tepsi tabanına 1-2 cm kadar su ilave edin.
  • Önceden ısıtılmış 120°C'lik fırında, 40 dakika pişirin.
  • Pişen creme brulee'lerin üzerine eşit miktarda esmer şeker serpin ve pürmüz yardımı ile şekeri katılaşana kadar yakın.
  • Servis etmeden önce oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Elinizde pürmüz yok ise, tatlınızı içi bir miktar su dolu tepsiye koyarak önceden ısıtılmış 250°C fırında (sadece üst ayarı açık olacak şekilde) şekerin yanmasını üzerlerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Puding
15 Dakika
2-4 Kişilik
37B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
49B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
359B Görüntüleme

Yorumlar (1)

GökçeAslan
· 17.11.2022

Şefim merhaba fırın pişirme ayarı fanlı mı olacak?