Tarif

Dalyan Köfte

Dalyan Köfte tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et
Fırın
Dalyan Köfte

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg yağsız dana kıyma
2 adet rendelenmiş soğan
100 g galeta unu
2 adet yumurta
85 ml sıvı yağ
4 g tuz
3 g karabiber
5 g pul biber
150 g bezelye
1 adet havuç
5 adet haşlanmış yumurta
10 g domates salçası
120 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Bir yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, 2 adet yumurta, sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • İyice yoğurulan kıymayı pişirme kağıdının üzerine alın.
  • Kıymayı uzun bir silindir haline getirip orta kısmına boyuna uzunca bir çukur açın.
  • Havucu küp küp doğrayın ve bezelyeler ile beraber haşlayın. Açtığınız çukurun içerisine haşlanmış bezelyelerin yarısını ve havuçları yerleştirin.
  • Haşlanmış ve soğumuş yumurtaları da dik bir şekilde ortaya dizdikten sonra geri kalan bezelyeler ile boşlukları doldurun.
  • Kıymayı, harcı kapatacak şekilde dikkatlice yağlı kağıt ile sararak rulo haline getirin ve kenarlarını kapatın.
  • Üzerine bir kat daha pişirme kağıdı sardıktan sonra 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
  • Bu esnada domates salçasını su ile açın.
  • 45 dakika sonunda köfteyi fırından çıkarın ve salçalı suyu köftenin üzerine, her yerine gelecek şekilde yayın.
  • Soslanan köfteyi 15 dakika daha fırına verin.
  • Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirin, dilimleyerek servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (2)

Birsen Yel
30.05.2020

85ml sıvı yağ demişsiniz amanerede kullanılacakacaba ? şimdiden teşekkürler..

Kısık Ateş
30.05.2020

Merhabalar, 1. adımda kullanım yerini görebilirsiniz. Şimdiden elinize sağlık👍😊

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcan Beğendili Izgara Köfte
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte
4B
Keşkek
60 Dakika
6-8 Kişilik
35B