add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Dana Kaburgalı Taco

Siz Taco’nuzu nasıl seversiniz?
240 Dakika
2-4 Kişilik
Wrap
Tencere
Dana Kaburgalı Taco

Malzeme Listesi

1 adet kapaklı - kemikli dana kaburga
4-5 adet kırmızı kapya biber
2 adet meksika biberi
5 adet domates
1 diş sarımsak
4-5 dal taze kekik
10 g zeytinyağı
1-2 adet doğranmış jalapone turşusu
2 g taco baharatı
1-2 adet doğranmış taze kişniş
1 adet kırmızı soğan
2 adet lime suyu
3 adet olgunlaşmış avokado
1 adet orta boy kırmızı soğan
1-2 g tuz
1-2 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Dana kaburganın her tarafını tereyağı, tuz ve karabiber ile ovaladıktan sonra 3 kat alüminyum folyoya sarıp 150 dereceye ayarlı fırında 3,5 saat pişiriyoruz.
  • Mole için kırmızı kapya biber, meksika biber, domates, sarımsak ve taze kekiği tencereye koyup üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyip confit ederek (derin yağ içinde kısık ateşte uzun pişirme) 30 dakika pişiriyoruz.
  • Pişen malzemeleri yağın içinden süzerek blender'a alıp çekiyoruz. Çektiğimiz sosu ikiye bölüyoruz.
  • Sosun bir kısmına meksika fasulyesi, doğranmış jalapone turşusu, taco baharatı, taze kişniş, ince küçük doğranmış kırmızı soğan ve lime suyu ekliyoruz.
  • Guacomole için olgunlaşmış avokadoları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük bir şekilde doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz. Kaba aldığımız avokadoların üstüne çabuk kararmamaları için 2 adet lime suyu ekliyoruz.
  • Orta boy ince doğranmış kırmızı soğan ve meksika biberini ortadan kesip çekirdeklerini ve orta kısmını aldıktan sonra küçük küçük doğruyoruz.
  • Tuz, karabiber, zeytinyağı ve ince doğranmış taze kişniş ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ekşi ve acı miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Pişen kaburgaları kemiklerinden ayırıp etleri parçalıyoruz, uygun bir fırın kabına taco cipslerini serip üzerlerine parçaladığımız etleri ve hazırladığımız molesosun bir kısmını ve rendelenmiş cheddar peyniri ekleyip fırına yerleştiriyoruz.
  • Peynir eridiğinde fırından aldığımız taconun üzerine guacomole ve ekşi kremayı ekliyoruz.

Püf Noktası

Kapaklı - kemikli dana kaburga kullanılmalı.
Kapak: üst kısımdaki yağ tabakası.
*
Mole sosun bir kısmına meksika fasulyesi ekleyin.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler