Tarif

Dana Kaburgalı Taco Tarifi

Siz taco’nuzu nasıl seversiniz? Dana kaburgalı taco tarifi nasıl yapılır? Bol malzemeli lezzetli taco nasıl yapılır? İşte detaylar...
60 Dakika
2-4 Kişilik
Fast Food Tarifleri
Tencere
Dana Kaburgalı Taco Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 47
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kaburga için:
1 adet kemikli dana kaburga
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
tuz&karabiber
Mole Sos için:
4 adet kırmızı kapya biber
2 adet meksika biberi
4-5 adet domates
1 diş sarımsak
4 dal taze kekik
20 g meksika fasulyesi
zeytinyağı
3 adet doğranmış jalapone turşusu
5 g taco baharatı
2-3 dal taze kişniş
1/4 adet kırmızı soğan
2 adet lime suyu
Guacamole Sos için:
3 adet olgun avokado
1 adet lime suyu
1/2 adet kırmızı soğan
1 adet meksika biberi
tuz&karabiber
20 ml zeytinyağı
2-3 dal taze kişniş

Nasıl Yapılır?

  • Dana kaburganın her tarafını tereyağı, tuz ve karabiber ile ovaladıktan sonra 3 kat alüminyum folyoya sarıp 150°C fırında 3,5 saat pişiriyoruz.
  • Mole sos için; kırmızı kapya biber, meksika biberi, domates, sarımsak, taze kekik ve meksika fasulyesini tencereye koyup üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyin. Confit ederek (derin yağ içinde kısık ateşte uzun pişirme) 30 dakika pişiriyoruz.
  • Pişen malzemeleri yağın içinden süzerek blender'a alıp çekiyoruz. Çektiğimiz sosu ikiye bölüyoruz.
  • Sosun bir kısmına doğranmış jalapone turşusu, taco baharatı, taze kişniş, ince doğranmış kırmızı soğan ve lime suyunu ekliyoruz.
  • Guacomole sos için olgunlaşmış avokadoları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük bir şekilde doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz. Kaba aldığımız avokadoların üstüne kararmamaları için 2 adet lime suyunu ekliyoruz.
  • Orta boy ince doğranmış kırmızı soğan ve meksika biberini ortadan kesip çekirdeklerini ve orta kısmını aldıktan sonra küçük küçük doğruyoruz.
  • Tuz, karabiber, zeytinyağı ve ince doğranmış taze kişniş ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ekşi ve acı miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Pişen kaburgaları kemiklerinden ayırıp etleri parçalıyoruz, uygun bir fırın kabına taco cipslerini serip üzerlerine parçaladığımız etleri ve hazırladığımız mole sosun bir kısmını ekleyip fırına yerleştiriyoruz. Bu aşamada üzerine cheddar peyniri ilave edebilirsiniz.
  • Fırından aldığımız tacoların üzerine tane mısır serpebilir, mole ve guacamole sos eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Yağlı ve kemikli dana kaburga olmasına dikkat edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Fast Food Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Misket Köfteli Panini Tarifi
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ton Balıklı Sandviç Tarifi
107B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ton Balıklı Roll Tarifi
15 Dakika
1 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.