Tarif

Dana Yanak Tarifi

Fazla lezzet içeren tariflerde bugün! 😊 Ekşi kremalı patates graten eşliğinde dana yanak...
75 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 31B
  • 58
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet dana yanak
deniz tuzu
ince çekilmiş tane karabiber
10 ml zeytinyağı
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet kereviz sapı
100 g domates salçası
100 ml kırmızı şarap
3 l sıcak et suyu
Patates Graten için:
250 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
2 diş ezilmiş sarımsak
1/4 demet kıyılmış maydanoz
5 g ançuez
tuz&karabiber
500 g patates
100 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Dana yanağı deniz tuzu, ince çekilmiş tane karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. Ardından ocakta yüksek ısıda mühürleyin.
  • Gelişigüzel doğranan havuç, kuru soğan, kereviz ve pırasayı ayrı bir tavada soteleyin. Domates salçasını da ekleyerek karıştırın.
  • Salçanın kokusu çıktığında kırmızı şarabı ekleyin ve çektirin.
  • Daha sonra sıcak et suyunu ilave edin. Hazırladığınız pişirme karışımını geniş bir tepsiye alarak dana yanağı yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3-4 saat kadar pişirin.
  • Patates Graten için; Fırını 180°C'ye ayarlayın. Pişirme kabını sıvı yağ ile hafifçe yağlayın.
  • Bir karıştırma kabında krema, sarımsak, maydanoz ve ançüezi harmanlayın. Tuz ve karabiberini istediğiniz ölçüde ekleyin.
  • İnce dilimlenmiş patatesleri krema karışımıyla karıştırın. Pişirme kabına karışımı yayarak dökün. Üzerine peynir rendesini gezdirin.
  • Folyo ile üzerini kapatın ve 50 dk fırınlayın. Daha sonra üzeri açık şekilde 15 dk daha fırınlayın.
  • Pişen dana yanağı bir servis tabağına alın. Yanına dililm halinde patates graten koyun ve sıcak olarak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Hünkar Beğendi Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
352B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kavurma Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
27B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Kuzu Sırtı Tarifi
65 Dakika
1 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.