Tarif

Domates Çorbası

Kış aylarında içinizi ısıtacak sıcacık bir domates çorbası tarifi...
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba
Tencere
Domates Çorbası
Paylaş
  • 44B
  • 54
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Labne
Pınar
600 ml tavuk suyu/sebze suyu
15 g un
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g domates salçası
5 g kaya tuzu
5 g karabiber
15 ml zeytinyağı
4 adet domates rendesi

Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri iyice yıkadıktan sonra mutfak robotunda çekin. Tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin. İçerisine un ilave ederek kavurun.
  • Unun kokusu gidince salça koyup kavurmaya devam edin. Üzerine çektiğiniz domatesleri ilave ederek devamlı karıştırın. Karışımın içerisine sebze suyu veya tavuk suyu eğer yoksa sıcak su ekleyerek devamlı karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynayıp kıvam aldıktan sonra ateşten alın. Çorba kaselerine bölüştürün.
  • Labneyi kızarmış ekmek dilimine sürün ve sıcak çorbanın yanında servis yapın.

Püf Noktası

Sebze suyu için evde kullandığınız domates kabukları, sap kereviz, havuç, soğan ve diğer sebzeleri biriktirip bir tencerede birkaç bardak su ile haşlayıp çorbalarınızda kullanabilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Balkabağı Çorbası
45 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme