Tarif

Domates Çorbası

Kış aylarında içinizi ısıtacak sıcacık bir domates çorbası tarifi... Domates çorbası nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba
Tencere
Domates Çorbası
Paylaş
  • 65B
  • 61
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet olgun domates
15 ml zeytinyağı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g un
25 g domates salçası
700 ml sebze suyu veya tavuk suyu
Üzeri için:
kızarmış ekmek
Pınar Labne
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri iyice yıkadıktan sonra mutfak robotunda çekin. Tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin. İçerisine un ilave ederek kavurun.
  • Unun kokusu gidince salça koyup kavurmaya devam edin. Üzerine çektiğiniz domatesleri ilave ederek devamlı karıştırın. Karışımın içerisine sebze suyu veya tavuk suyu eğer yoksa sıcak su ekleyerek devamlı karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynayıp kıvam aldıktan sonra ateşten alın. Çorba kaselerine bölüştürün.
  • Üzeri için labneyi kızarmış ekmek dilimine sürün ve sıcak çorbanın yanında servis yapın.

Püf Noktası

*Sebze suyu için evde kullandığınız domates kabukları, sap kereviz, havuç, soğan ve diğer sebzeleri biriktirip bir tencerede birkaç bardak su ile haşlayıp süzerek çorbalarınızda kullanabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Çorba Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
28B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Çorbası
45 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme