Tarif
Domates Çorbası
Kış aylarında içinizi ısıtacak sıcacık bir domates çorbası tarifi...
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba
Tencere

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Labne
600 ml tavuk suyu/sebze suyu
15 g un
20 g Pınar Tereyağı
10 g domates salçası
5 g kaya tuzu
5 g karabiber
15 ml zeytinyağı
4 adet domates rendesi
Nasıl Yapılır?
- 1Domatesleri iyice yıkadıktan sonra mutfak robotunda çekin. Tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin. İçerisine un ilave ederek kavurun.
- 2Unun kokusu gidince salça koyup kavurmaya devam edin. Üzerine çektiğiniz domatesleri ilave ederek devamlı karıştırın. Karışımın içerisine sebze suyu veya tavuk suyu eğer yoksa sıcak su ekleyerek devamlı karıştırarak kaynamaya bırakın.
- 3Çorba kaynayıp kıvam aldıktan sonra ateşten alın. Çorba kaselerine bölüştürün.
- 4Labneyi kızarmış ekmek dilimine sürün ve sıcak çorbanın yanında servis yapın.
Püf Noktası
Sebze suyu için evde kullandığınız domates kabukları, sap kereviz, havuç, soğan ve diğer sebzeleri biriktirip bir tencerede birkaç bardak su ile haşlayıp çorbalarınızda kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.