Tarif

Domates Salçası Tarifi

Enfes kokusuyla aklınızı başınızdan alacak bir kış hazırlığı tarifi domates salçası nasıl yapılır? Ev yapımı domates salçası tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
180 Dakika
8-10 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Domates Salçası Tarifi
Paylaş
  • 174B
  • 159
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 kg olgun domates
220 ml zeytinyağı
40 g dövülmüş kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri iyice yıkayın, suyunu süzün. Kabukları ile birlikte iri iri doğrayın.
  • Doğradığınız domatesleri suyuyla birlikte geniş bir tencereye koyun, yumuşayana kadar pişirin.
  • Kalın tabanlı geniş başka bir tencerenin üzerine bir kevgir koyun ve domatesleri kevgire boca edin.
  • Kevgirin üzerinde sadece domates kabukları kalacak şekilde domatesin tamamını ezerek alttaki tencereye geçmesini sağlayın.
  • Harlı ateşte sık sık karıştırarak suyu buharlaşıncaya kadar pişirin.
  • Daha sonra ateşi kısın tahta kaşıkla devamlı karıştırarak kıvamı iyice koyulaşana kadar pişirin.
  • Bu esnada salçaya bir iki avuç dövülmüş kaya tuzu ilave edin. Karıştırarak tuzun erimesini sağlayın.
  • Son olarak zeytinyağını ekleyin. Devamlı karıştırarak 15-20 dakika daha pişirin.
  • Ateşten alıp soğumaya bırakın. Salçayı sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurun ve üzerini tamamen kaplayacak kadar zeytinyağı ilave edin.
  • Kapağını sıkıca kapatarak serin ve karanlık yerde muhafaza edin.

Püf Noktası

*Dövülmüş kaya tuzu yaklaşık olarak 1-2 avuç yeterli olacaktır. Tercihen artırıp, azaltabilirsiniz!
*Posaları süzerken ince delikli süzgeç kullanmamız daha kıvamlı salça yapmanıza yardımcı olacaktır.
*Karıştırma esnasında tahta kaşık kullanmaya özen gösterin.
*Çocuklarınıza ekmek üzeri servis etmeyi unutmayın! 😊

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Macha Sos Tarifi
5 Dakika
1 Kişilik
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Gorgonzola Dip Sos Tarifi
10 Dakika
2 Kişilik
33B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Espanyol Sos Tarifi
140 Dakika
6-8 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar (10)

BirgülÖztürk
· 17.09.2020

Çok teşekkür ediyorum bu tarif için. Çocukluğumuzda bağ evinde anneannem aynı bu şekilde yapıyordu.

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 17.09.2020

Rica ederiz Birgül Hanım, afiyetler olsun... 🌸🙏😇

Yıldız Kazar ardıç

Süzmek yerini Menemen usulü rondadan gecirsek daha mantıklı ve pratik olmaz mı?

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 25.09.2020

Tabii olabilir ama posaları süzerken ince delikli süzgeç kullanmanız daha kıvamlı salça yapmanıza yardımcı olacaktır.

MevlüdeKitiş
· 28.09.2020

İlk defa salça yaptım efsane oldu herzamqn satın alıyorduk bu tarif çok işime yaradı şimdi kendi salça mı ben yapıyorum çok teşekkür ederim bu tarif için ellerinize sağlık

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 28.09.2020

Ellerinize sağlık, çok mutlu olduk... 👏👏🤩