Tarif
Domates Salçası Tarifi
Enfes kokusuyla aklınızı başınızdan alacak bir kış hazırlığı tarifi domates salçası nasıl yapılır? Ev yapımı domates salçası tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
180 Dakika
8-10 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 174B
- 159
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 kg olgun domates
220 ml zeytinyağı
40 g dövülmüş kaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Domatesleri iyice yıkayın, suyunu süzün. Kabukları ile birlikte iri iri doğrayın.
- 2Doğradığınız domatesleri suyuyla birlikte geniş bir tencereye koyun, yumuşayana kadar pişirin.
- 3Kalın tabanlı geniş başka bir tencerenin üzerine bir kevgir koyun ve domatesleri kevgire boca edin.
- 4Kevgirin üzerinde sadece domates kabukları kalacak şekilde domatesin tamamını ezerek alttaki tencereye geçmesini sağlayın.
- 5Harlı ateşte sık sık karıştırarak suyu buharlaşıncaya kadar pişirin.
- 6Daha sonra ateşi kısın tahta kaşıkla devamlı karıştırarak kıvamı iyice koyulaşana kadar pişirin.
- 7Bu esnada salçaya bir iki avuç dövülmüş kaya tuzu ilave edin. Karıştırarak tuzun erimesini sağlayın.
- 8Son olarak zeytinyağını ekleyin. Devamlı karıştırarak 15-20 dakika daha pişirin.
- 9Ateşten alıp soğumaya bırakın. Salçayı sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurun ve üzerini tamamen kaplayacak kadar zeytinyağı ilave edin.
- 10Kapağını sıkıca kapatarak serin ve karanlık yerde muhafaza edin.
Püf Noktası
*Dövülmüş kaya tuzu yaklaşık olarak 1-2 avuç yeterli olacaktır. Tercihen artırıp, azaltabilirsiniz!
*Posaları süzerken ince delikli süzgeç kullanmamız daha kıvamlı salça yapmanıza yardımcı olacaktır.
*Karıştırma esnasında tahta kaşık kullanmaya özen gösterin.
*Çocuklarınıza ekmek üzeri servis etmeyi unutmayın! 😊
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?