Tarif

Domates Salçası

Enfes kokusuyla aklınızı başınızdan alacak bir kış hazırlığı tarifi domates salçası nasıl yapılır?
180 Dakika
8-10 Kişilik
Sos ve Krema
Tencere
Domates Salçası

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 kg olgun domates
220 ml zeytinyağı
40 g dövülmüş kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri iyice yıkayın, suyunu süzün. Kabukları ile birlikte iri iri doğrayın.
  • Doğradığınız domatesleri suyuyla birlikte geniş bir tencereye koyun, yumuşayana kadar pişirin.
  • Kalın tabanlı geniş başka bir tencerenin üzerine bir kevgir koyun ve domatesleri kevgire boca edin.
  • Kevgirin üzerinde sadece domates kabukları kalacak şekilde domatesin tamamını ezerek alttaki tencereye geçmesini sağlayın.
  • Harlı ateşte sık sık karıştırarak suyu buharlaşıncaya kadar pişirin.
  • Daha sonra ateşi kısın tahta kaşıkla devamlı karıştırarak kıvamı iyice koyulaşana kadar pişirin.
  • Bu esnada salçaya bir iki avuç dövülmüş kaya tuzu ilave edin. Karıştırarak tuzun erimesini sağlayın.
  • Son olarak zeytinyağını ekleyin. Devamlı karıştırarak 15-20 dakika daha pişirin.
  • Ateşten alıp soğumaya bırakın. Salçayı sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurun ve üzerini tamamen kaplayacak kadar zeytinyağı ilave edin.
  • Kapağını sıkıca kapatarak serin ve karanlık yerde muhafaza edin.

Püf Noktası

*Dövülmüş kaya tuzu yaklaşık olarak 1-2 avuç yeterli olacaktır. Tercihen artırıp, azaltabilirsiniz!
*Posaları süzerken ince delikli süzgeç kullanmamız daha kıvamlı salça yapmanıza yardımcı olacaktır.
*Karıştırma esnasında tahta kaşık kullanmaya özen gösterin.
*Çocuklarınıza ekmek üzeri servis etmeyi unutmayın! 😊

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (6)

BirgülÖztürk
17.09.2020

Çok teşekkür ediyorum bu tarif için. Çocukluğumuzda bağ evinde anneannem aynı bu şekilde yapıyordu.

Kısık Ateş
17.09.2020

Rica ederiz Birgül Hanım, afiyetler olsun... 🌸🙏😇

Kısık Ateş
Yıldız Kazar ardıç

Süzmek yerini Menemen usulü rondadan gecirsek daha mantıklı ve pratik olmaz mı?

Kısık Ateş
25.09.2020

Tabii olabilir ama posaları süzerken ince delikli süzgeç kullanmanız daha kıvamlı salça yapmanıza yardımcı olacaktır.

Kısık Ateş
MevlüdeKitiş
28.09.2020

İlk defa salça yaptım efsane oldu herzamqn satın alıyorduk bu tarif çok işime yaradı şimdi kendi salça mı ben yapıyorum çok teşekkür ederim bu tarif için ellerinize sağlık

Kısık Ateş
28.09.2020

Ellerinize sağlık, çok mutlu olduk... 👏👏🤩

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paprika Salata Sos
10 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soğan Dip Sos
10 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Avokado Dip Sos
10 Dakika
2 Kişilik