Tarif

Domates Soslu Piliç

Şipşak hazırlayabileceğiniz domates soslu ızgara piliç tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2 Kişilik
Beyaz Et
Tava
Domates Soslu Piliç

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25 ml zeytinyağı
2 adet piliç fileto
20 g domates salçası
2 diş sarımsak
100 ml Pınar Krema
Pınar Ürünü
10 adet çeri domates
2 dal taze fesleğen
4 g tuz
3 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Yanmaz yapışmaz bir tavada zeytinyağını ısıtın. Üzerine piliç filetoları ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ile lezzetlendirdikten sonra önlü arkalı nar gibi kızarana kadar pişirin.
  • Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtın, üzerine domates salçası ve doğranmış sarımsakları ekleyip kavurun. Bu aşamada az miktarda su ekleyin.
  • Ardından kremayı ilave edip karıştırarak kaynatın.
  • Doğranmış çeri domates ve taze fesleğen yapraklarını sosa ekleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip ocaktan alın.
  • Domates sosunun içine (fotoğraftaki gibi) pişen filetoları ekleyip sıcak olarak servis edin.
Özden Yılmaz
Özden YılmazÖğretim Görevlisi - Gastromedya / Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Paylaş

Yorumlar (3)

Eda Nur
11.10.2020

https://www.instagram.com/p/CGMrouPlQ4j/?igshid=2hi64evn1q0r tariflerimi incelerseniz çok sevinirim :)

Özden Yılmaz
12.10.2020

Elbette seve seve :)

Mehmet Yılmaz
18.10.2020

Ellerinizden yemek vardı Özden hanım

Özden Yılmaz
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Enchilada
30 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Hindi Misket Köfte
30 Dakika
2-4 Kişilik
Rafet İnce
Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Hindi Dolması
70 Dakika
4-6 Kişilik