Tarif
Düğün Çorbası
Düğünlerde, çeşitli davetlerde servis edilen düğün çorbası tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba
Tencere

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kuzu eti
2 l et suyu (kuzu kemiğinden)
5 g tuz
40 g un
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
30 g Pınar Tereyağı
5 g kırmızı toz biber
3 dilim kruton ekmek
Nasıl Yapılır?
- 1200 g kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış kuzu etini bir tencereye alın, üzerine 2 litre et suyu ve bir tutam tuz koyarak haşlayın.
- 2Haşlanan et suyunu ayrı bir çorba tenceresine süzün içine haşlanmış etleri ilave edin ve kaynatın.
- 3Bu esnada unu çorba suyu ile ezin, topaklanmasını önlemek için ince bir süzgeçten geçirin. Bu harcı kaynayan çorbaya ilave edin ve çiğ un kokusu gidene kadar kısık ateşte pişirin.
- 4Terbiyesi için; bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın üzerine bir kepçe kaynayan çorba suyundan alın. Daha sonra bu terbiyeyi karıştırarak çorbaya ekleyin.
- 5Kaynayan ve kıvam alan çorbayı servis kasesine alın.
- 6Bir tavada tereyağını kızdırın, toz kırmızı biberi içine atın, ortalama 1 dakika kızarttıktan sonra çorbaya ekleyin.
- 7Tereyağında kızarmış ekmek parçalarıyla sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Yumurta sarısı ve limon suyunun (terbiyeli karışımı) kesilmemesi için sıcak et suyunu az miktarda ekleyip hızlıca karıştırın.
*Dibinin tutmaması için sık sık karıştırmaya özen gösterin.
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.