Tarif

Düğün Çorbası

Düğünlerde, çeşitli davetlerde servis edilen düğün çorbası tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Düğün Çorbası
Paylaş
  • 62B
  • 133
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kuzu eti
2 litre sıcak et suyu (kuzu kemiğinden)
1 tutam tuz
1. Terbiye için:
40 g un
300 ml sıcak çorba suyu
2. Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
Üzeri için:
30 Pınar Tereyağı
Pınar
kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış kuzu etini bir tencereye alın, üzerine 2 litre et suyu ve bir tutam tuz koyarak haşlayın.
  • 1. Terbiyesi için: Bir tavada 40 g unu, 300 ml sıcak çorba suyu ile ezin. Çiğ un kokusu gidene kadar sık sık karıştırarak kısık ateşte pişirin, topaklanmasını önlemek için süzerek kaynayan çorbaya ilave edin. Etler pişene kadar kaynatın.
  • 2. Terbiyesi için: Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın üzerine bir kepçe kaynayan çorba suyundan alın, ardından karıştırarak çorbaya ekleyin.
  • Kaynayan, kıvam alan ve pişen çorbayı bir servis kasesine alın.
  • Üzeri için: bir tavada tereyağını kızdırın, toz kırmızı biberi içine atın. Ortalama 1 dakika kızarttıktan sonra çorbaya ekleyin.
  • Tereyağında kızarmış ekmek parçalarıyla sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Yumurta sarısı ve limon suyunun (terbiyeli karışımı) kesilmemesi için sıcak et suyunu az miktarda ekleyip hızlıca karıştırın.
*Dibinin tutmaması için sık sık karıştırmaya özen gösterin.
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kefirli Soğuk Çorba
15 Dakika
1 Kişilik
14B Görüntüleme
Balık Bisque
approved
45 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yeşil Elmalı Kereviz Çorbası
19B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Ali İhsan Karaarslan

Merhaba şefim elinize sağlık, kuzunun neresini kullanmamızı önerirsiniz?

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 26.10.2020

Çorbalarda gerdan eti çok güzel olur. Ama but veya kol da kullanılabilir.

LmnErgeldi tatlıgül

Valla bayılarak içiyoruz , ben bir de içine haşlanmış nohut da ekledim öyle de çok güzel oldu 😋😋😋😃😃

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 22.11.2020

Ellerinize sağlık 👏😃