Tarif

Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides Tarifi

Sanatsal bir çalışma ve unutulmaz lezzetleri bir arada yakalayabilmek için mutlaka denemeniz gereken bir tarif! Püreli ızgara jumbo karides nasıl yapılır?
35 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 17B
  • 67
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet jumbo karides
10 g kırmızı toz biber
45 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 diş sarımsak
50 ml su
3 ml trüf yağı
10 ml zeytinyağı
5 g tatlı pul biber
Püresi için:
1 adet avokado
1/2 adet yeşil elma
5 yaprak taze fesleğen
10 g tahin
2 diş sarımsak
Üzeri için:
200 g edamame püresi
1 adet bebek havuç
1 adet bebek kabak
30 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
mikro filiz

Nasıl Yapılır?

  • Jumbo karidesleri kabuklarıyla birlikte ızgarada pişirin. Pişirdiğiniz karideslerin kabuklarını ve kafasını ayırın ve kendisini temizleyin.
  • Karidesin kabuklarını kırmızı toz biber ile tereyağında kavurun.
  • Rendelenmiş sarımsak ilave edin ve üzerine su ilave edin. Yağı çıkana kadar çektirin. Süzdürün.
  • Trüf yağı, zeytinyağı ve tatlı pul biberi homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  • Püre malzemelerini blenderda çekip pürüzsüz püre haline getirin.
  • Püreyi tabağa alın ve paletle çekin. Elde ettiğiniz yağı tabağa ilave edin ve karidesi yerleştirin.
  • Edamame püresini noktalar halinde karidesin üzerine sıkın.
  • Baby kabak ve havuçları slice kesin ve blanch edin. Pınar Ekşi Krema’yı sıkma torbasına alın ve noktalar halinde tabağa yerleştirin.
  • Mikro filiz ve isteğe göre edamame ile tabağınızı renklendirip servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kalamar Salatası Tarifi
15 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Ahtapot Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
5B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Levrek Buğulama Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
31B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.