add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides

Sanatsal bir çalışma ve unutulmaz lezzetleri bir arada yakalayabilmek için mutlaka denemeniz gereken bir tarif!
35 Dakika
2 Kişilik
Kabuklu
Tava

Malzeme Listesi

1'er adet baby havuç-baby kabak
30 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
160 g x 4 adet jumbo karides
45 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
5 g kırmızı toz biber
1 diş sarımsak
50 ml su
10 g zeytinyağı
3 g trüf yağı
5 g tatlı pul biber
1 adet avokado (püre için)
1/2 adet yeşil elma (püre için)
5 yaprak fesleğen (püre için)
200 g edamame püresi (püre için)
8 g tahin (püre için)
2 diş sarımsak (püre için)

Nasıl Yapılır?

  • Jumbo karidesleri kabuklarıyla birlikte ızgarada pişirin. Pişirdiğiniz karideslerin kabuklarını ve kafasını ayırın ve kendisini temizleyin.
  • Karidesin kabuklarını kırmızı toz biber ile tereyağında kavurun.
  • Rendelenmiş sarımsak ilave edin ve üzerine su ilave edin. Yağı çıkana kadar çektirin. Süzdürün.
  • Trüf yağı, zeytinyağı ve tatlı pul biberi homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  • Püre malzemelerini blenderda çekip pürüzsüz püre haline getirin.
  • Püreyi tabağa alın ve paletle çekin. Elde ettiğiniz yağı tabağa ilave edin ve karidesi yerleştirin.
  • Edamame püresini noktalar halinde karidesin üzerine sıkın.
  • Baby kabak ve havuçları slice kesin ve blanch edin. Pınar Ekşi Krema’yı sıkma torbasına alın ve noktalar halinde tabağa yerleştirin.
  • Mikro filiz ve isteğe göre edamame ile tabağınızı renklendirip servis edin.
Rafet İnce
Rafet İnceCelebrity Chef - Yazar
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Hiç benzer tarif bulunamadı.