add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Ekmek Dolması

İzmir ve çevresinde ramazan ayında en çok yapılan yemeklerden biridir ekmek dolması. Bu yemek için mahalle fırınlarında özel dolmalık ekmek bulunur. Tariflerin her ilçede farklılık gösterdiği bu dolmadasiz de damak tadınıza göre yeşil biber, kırmızı biber,domates ekleyerek harcınızı hazırlayabilirsiniz.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi
Tencere

Malzeme Listesi

1 adet dolmalık ekmek
300 g kıyma
70 g zeytinyağı
1 adet kuru soğan
15 g çam fıstığı
30 g kuş üzümü
yarım demet kıyılmış maydanoz
45 g domates salçası
7 g karabiber
5 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Ekmeğin üzerine bir kapak açın ve ekmeğin içini çıkarın.
  • Bir tavada yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurmaya başlayın.
  • Birkaç dakika sonra kıymayı, karabiberi, tuzu ve çam fıstığını ilave edip kavurma işlemine devam edin.
  • 10 dakika sonra kuş üzümünü, domates salçasını ve yarım su bardağı su ilave edip pişmeye bırakın.
  • 5 dakika sonra maydanozu ve ufaladığınız ekmek içlerini ekleyip altını kapatın.
  • Hazırladığınız dolma içini ekmeğe doldurduktan sonra ekmeği bir tencerenin içine oturtun ve altına iki adet metal bıçak yerleştirip tencerenin altıyla temasını kesin.
  • Et suyunu tencerenin içine ve ekmeğin kenarlarına döküp tencereyi ocağa koyun.
  • İçindeki su bitene kadar kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirmeye devam edin.
  • Suyunu çekip ekmek buharıyla yumuşayınca servis edin. Afiyet olsun.
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
20 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
8-10 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik