Tarif

Ekmek Dolması

İzmir ve çevresinde ramazan ayında en çok yapılan yemeklerden biridir ekmek dolması. Bu yemek için mahalle fırınlarında özel dolmalık ekmek bulunur. Tariflerin her ilçede farklılık gösterdiği bu dolmada siz de damak tadınıza göre yeşil biber, kırmızı biber, domates ekleyerek harcınızı hazırlayabilirsiniz. Ekmek dolması tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi
Tencere
Paylaş
  • 9B
  • 125
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet dolma ekmeği
1 adet kuru soğan
75-80 ml sızma zeytinyağı
300 g kıyma
10 g karabiber
5 g kaya tuzu
20 g çam fıstığı
35 g kuş üzümü
50 g domates salçası
yarım demet maydanoz
250 ml et suyu

Nasıl Yapılır?

  • Ekmeğin üzerine bir kapak açın ve ekmeğin içini çıkarıp ekmek içlerini ufalayın.
  • Bir tavada yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurmaya başlayın.
  • Birkaç dakika sonra kıymayı, karabiberi, tuzu ve çam fıstığını ilave edip kavurma işlemine devam edin.
  • 10 dakika sonra kuş üzümünü, domates salçasını ve yarım su bardağı içme suyu ilave edip pişmeye bırakın.
  • 5 dakika sonra kıyılmış maydanozu ve ufaladığınız ekmek içlerini ekleyip altını kapatın.
  • Hazırladığınız dolma içini ekmeğe doldurduktan sonra ekmeği bir tencerenin içine oturtun ve altına iki adet metal bıçak yerleştirip tencerenin altıyla temasını kesin.
  • Et suyunu tencerenin içine ve ekmeğin kenarlarına döküp tencereyi ocağa koyun.
  • İçindeki su bitene kadar kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirmeye devam edin.
  • Suyunu çekip ekmek buharıyla yumuşayınca servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Kıymalı harçta sevdiğiniz baharatları kullanabilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar (4)

BirgülÖztürk
· 30.04.2021

Ahh anneannem, ne güzel yapardı bayat ekmekleri değerlendirmek için. Bazen küçük küçük keserdi, kıymalı, fırında, bazen kıymalı yoğurtlu, kırmızı biberli tereyağlı... Çok teşekkür ederim, nerelere gidiyoruz sizin tariflerinizle. Çok teşekkürler.

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 30.04.2021

Onların eline kimse su dökemez! 🙏😊 Ben teşekkür ederim Birgül Hanım...

Ezel Ağaçdelen
· 12.08.2021

Şef bunu yapmıştım ailem çok beğenmişti😁

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 13.08.2021

Ellerine sağlık, selamlar sevgiler 👍💯🤩

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kıymalı Patatesli Börek Mantısı
4B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kayseri Mantı
25 Dakika
4-6 Kişilik
6B Görüntüleme