Tarif

Ekmek Kruton

Çorbaların üzerinde tercih edilen baharatlı kruton ekmek tarifi nasıl yapılır? Kıtır ekmek bir diğer adıyla ekmek kruton yapmanın püf noktaları nelerdir?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer
Fırın, Tava
Ekmek Kruton
Paylaş
  • 2B
  • 65
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4-5 dilim bayat ekmek
100 ml zeytinyağı
10 g tuz
5 g kekik
10 g kırmızı toz biber
2 diş sarımsak
25 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Bayat ekmekleri küp olacak şekilde eşit olarak doğrayın.
  • Sarımsakları havanda dövün.
  • Zeytinyağı, tuz, kekik, kırmızı toz biber ve sarımsakları bir kasede karıştırın. Bu karışımı doğranmış ekmeklerin üzerine ilave edip güzelce harmanlayın.
  • Tavada yapacaksanız eğer tereyağını eritin ve ekmekleri içine ilave edip ara ara karıştırarak renk almasını ve çıtır olmasını sağlayın.
  • Fırında yapacaksanız yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın, ekmeklerin aralarına tereyağı parçalarını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altın sarısı bir renk alana kadar pişirin.

Püf Noktası

*Kekik, pul biber gibi dilediğiniz baharatları damak zevkinize göre ekleyip çıkarabilirsiniz.
*Kruton yapımında bayat ekmek tercih etmeye özen gösterin.
*İstediğiniz çeşit ekmekle aynı tarifi uygulayabilirsiniz.
*Ekmekleri istediğiniz çıtırlıkta olana kadar fırında tutun.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi

Yorumlar (1)

Aslı TÜRKMEN
· 19.09.2021

Salaam! Şeflrim mesela Ekmekten başka ne.çeşit .krutonlar yapabiliriz? Teşekkürler

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Somon Waffle
20 Dakika
4-6 Kişilik
4B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kıbrıs Tahanı
10 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Defne Yaprağı ve Limon Aromalı Tuz
5B Görüntüleme