Tarif

Ekşi Kremalı Blini Kanepeler

Misafirlerinizi şımartacak atıştırmalıklardan, ekşi kremalı kanepe tarifi.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık
Kısık Ateşte
Ekşi Kremalı Blini Kanepeler
Paylaş
  • 8B
  • 16
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml Pınar Süt
Pınar
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
120 g un
2 g kuru maya
25 g toz şeker
3 adet yumurta
45 ml ılık su
3 g kaya tuzu
240 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
50 g siyah havyar
100 g füme somon
5 adet frenk soğanı
1/4 demet dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir kasede maya, şeker ve ılık suyu karıştırıp 10 dakika bekletin.
  • Daha sonra mayayı bir karıştırma kabına alın ve üzerine tuz, süt ve un ekleyip karıştırın. Mayalanması için 30 dakika bekletin.
  • Mayalama işlemi sonrası yumurtaları ve oda sıcaklığında erittiğiniz tereyağını ilave edin ve çırpın.
  • Hazır olan blini hamurunu pişirmeden önce yapışmaz tavayı iyice ısıtın ve yağlayın.
  • Isınan tavaya yarım kepçe olacak şekilde harçtan dökün.
  • Kısık ateşte her bir tarafını 1-1.5 dakika pişirin.
  • Hazır blinilerin üzerine ekşi krema sürün.
  • Üzerine somon ve havyarları dilediğiniz gibi ekleyin.
  • Dereotu ve frenk soğanı ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (1)

Esen Akbasoglu
· 14.04.2020

Eksi kremayi nasil yapariz

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patates Kanepe
30 Dakika
2-4 Kişilik
8B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Susamlı Mücver
30 Dakika
6-8 Kişilik
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pastırmalı Patates Şiş
15 Dakika
6-8 Kişilik
5B Görüntüleme