Tarif

Ekşi Kremalı Blini Kanepeler

Misafirlerinizi şımartacak atıştırmalıklardan, ekşi kremalı kanepe tarifi.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak ve Atıştırmalık
Kısık Ateşte
Ekşi Kremalı Blini Kanepeler
Paylaş
  • 4B
  • 13
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml Pınar Süt
Pınar
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
120 g un
2 g kuru maya
25 g toz şeker
3 adet yumurta
45 ml ılık su
3 g kaya tuzu
240 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
50 g siyah havyar
100 g füme somon
5 adet frenk soğanı
1/4 demet dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir kasede maya, şeker ve ılık suyu karıştırıp 10 dakika bekletin.
  • Daha sonra mayayı bir karıştırma kabına alın ve üzerine tuz, süt ve un ekleyip karıştırın. Mayalanması için 30 dakika bekletin.
  • Mayalama işlemi sonrası yumurtaları ve oda sıcaklığında erittiğiniz tereyağını ilave edin ve çırpın.
  • Hazır olan blini hamurunu pişirmeden önce yapışmaz tavayı iyice ısıtın ve yağlayın.
  • Isınan tavaya yarım kepçe olacak şekilde harçtan dökün.
  • Kısık ateşte her bir tarafını 1-1.5 dakika pişirin.
  • Hazır blinilerin üzerine ekşi krema sürün.
  • Üzerine somon ve havyarları dilediğiniz gibi ekleyin.
  • Dereotu ve frenk soğanı ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (1)

Esen Akbasoglu
· 14.04.2020

Eksi kremayi nasil yapariz

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patates Kanepe
30 Dakika
2-4 Kişilik
4B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Susamlı Mücver
30 Dakika
6-8 Kişilik
6B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pastırmalı Patates Şiş
15 Dakika
6-8 Kişilik
2B Görüntüleme