Tarif
Ekşi Kremalı Blini Kanepeler
Misafirlerinizi şımartacak enfes ekşi kremalı kanepe tarifi.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak ve Atıştırmalık
Kısık Ateşte

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml Pınar Süt
25 g Pınar Tereyağı
120 g un
2 g kuru maya
24 g toz şeker
3 adet yumurta
45 g ılık su
3 g kaya tuzu
240 g Pınar Ekşi Krema
50 g siyah havyar
100 g somon füme
5 adet frenk soğanı
yarım demet dereotu
Nasıl Yapılır?
- 1Küçük bir kasede maya, şeker ve ılık suyu karıştırıp 10 dakika bekletin.
- 2Daha sonra mayayı bir karıştırma kabına alın ve üzerine tuz, süt ve un ekleyip karıştırın. Mayalanması için 30 dakika bekletin.
- 3Mayalama işlemi sonrası yumurtayı ve oda sıcaklığında erittiğiniz tereyağını ilave edin.
- 4Hazır olan blini hamurunu pişirmeden önce yapışmaz tavayı iyice ısıtın ve yağlayın.
- 5Isınan tavaya yarım kepçe olacak şekilde harçtan dökün.
- 6Kısık ateşte her bir tarafını 1-1.5 dakika pişirin.
- 7Hazır blinilerin üzerine ekşi krema sürün.
- 8Üzerine somon ve havyarları dilediğiniz gibi ekleyin.
- 9Dereotu ve frenk soğanı ile süsleyip servis edebilirsiniz.