Tarif

Ekşi Kremalı Blini Kanepeler

Misafirlerinizi şımartacak enfes ekşi kremalı kanepe tarifi.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak ve Atıştırmalık
Kısık Ateşte
Ekşi Kremalı Blini Kanepeler

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
25 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
120 g un
2 g kuru maya
24 g toz şeker
3 adet yumurta
45 g ılık su
3 g kaya tuzu
240 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
50 g siyah havyar
100 g somon füme
5 adet frenk soğanı
yarım demet dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir kasede maya, şeker ve ılık suyu karıştırıp 10 dakika bekletin.
  • Daha sonra mayayı bir karıştırma kabına alın ve üzerine tuz, süt ve un ekleyip karıştırın. Mayalanması için 30 dakika bekletin.
  • Mayalama işlemi sonrası yumurtayı ve oda sıcaklığında erittiğiniz tereyağını ilave edin.
  • Hazır olan blini hamurunu pişirmeden önce yapışmaz tavayı iyice ısıtın ve yağlayın.
  • Isınan tavaya yarım kepçe olacak şekilde harçtan dökün.
  • Kısık ateşte her bir tarafını 1-1.5 dakika pişirin.
  • Hazır blinilerin üzerine ekşi krema sürün.
  • Üzerine somon ve havyarları dilediğiniz gibi ekleyin.
  • Dereotu ve frenk soğanı ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (1)

Esen Akbasoglu
14.04.2020

Eksi kremayi nasil yapariz

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patates Kanepe
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Susamlı Mücver
20 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Karışık Kumpir
60 Dakika
2-4 Kişilik