Tarif

Ekşi Kremalı Blini Kanepeler Tarifi

Misafirlerinizi şımartacak atıştırmalıklardan, ekşi kremalı kanepe tarifi.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Kısık Ateşte
Ekşi Kremalı Blini Kanepeler Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 17
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml Pınar Süt
Pınar
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
120 g un
2 g kuru maya
25 g toz şeker
3 adet yumurta
45 ml ılık su
3 g kaya tuzu
240 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
50 g siyah havyar
100 g füme somon
5 adet frenk soğanı
1/4 demet dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir kasede maya, şeker ve ılık suyu karıştırıp 10 dakika bekletin.
  • Daha sonra mayayı bir karıştırma kabına alın ve üzerine tuz, süt ve un ekleyip karıştırın. Mayalanması için 30 dakika bekletin.
  • Mayalama işlemi sonrası yumurtaları ve oda sıcaklığında erittiğiniz tereyağını ilave edin ve çırpın.
  • Hazır olan blini hamurunu pişirmeden önce yapışmaz tavayı iyice ısıtın ve yağlayın.
  • Isınan tavaya yarım kepçe olacak şekilde harçtan dökün.
  • Kısık ateşte her bir tarafını 1-1.5 dakika pişirin.
  • Hazır blinilerin üzerine ekşi krema sürün.
  • Üzerine somon ve havyarları dilediğiniz gibi ekleyin.
  • Dereotu ve frenk soğanı ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Somonlu Mini Hamburger Tarifi
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Hellim Peynirli Köy Biberi Tarifi
6B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pesto Soslu Melanzane Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Esen Akbasoglu
· 14.04.2020

Eksi kremayi nasil yapariz