Tarif

Ekşi Kremalı Brownie Tarifi

Çikolatanın en keyifli halini bulacağınız ekşi kremalı brownie tarifi.
50 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Ekşi Kremalı Brownie Tarifi
Paylaş
  • 10B
  • 33
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
300 g bitter çikolata (%70 kakao)
3 adet yumurta
225 g toz şeker
95 g un
13 g kakao
2 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Ekşi krema ve çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Eriyen karışımı ara ara karıştırarak oda sıcaklığında soğutun.
  • Mikserde yumurtaları ve toz şekeri orta devirde 10 dakika çırpın.
  • Soğumuş olan çikolatayı içine ekleyin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar orta devirde karıştırmaya devam edin.
  • Un, kakao ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin düşük devirde topak kalmayıncaya kadar karıştırın.
  • 20 cm genişliğinde ve en az 5 cm derinliğinde kare bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayın.
  • Kek kalıbına etrafından taşacak şekilde yağlı kağıt serip üzerini tekrar yağlayın.
  • Hazırlanan harcı kalıba döküp üstünü düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 175°C fırında 35 dakika pişirin.
  • Pişen keki dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Choco Labneli Kurabiye Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
11B Görüntüleme
Yeşil Kabaklı Kek Tarifi
approved
60 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
28B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.