Tarif

Ekşi Kremalı Deniz Börülcesi Tarifi

Ana vatanı Hindistan ve Güney Asya olan börülce; denizin gel git yaptığı kıyılarda yetişen ve denizdeki mineralleri içine hapseden bir bitkidir. Daha çok Ege mutfağında yer verilen Deniz Börülcesi salatası nasıl yapılır? Zeytinyağlı deniz börülcesi tarifi nasıl yapılır? Deniz börülcesi yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
Ekşi Kremalı Deniz Börülcesi Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 74
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet deniz börülcesi
6 adet çeri domates
100 ml zeytinyağı
1/2 adet limon suyu
5 ml sirke
5 g tuz
2 diş sarımsak
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Deniz börülcelerini kaynayan suya atıp yaklaşık 15 dakika haşlayın. Kevgirle çıkartıp içi buzlu su dolu bir kaseye aktarın ve 5 dakika bekletin. Bu işlem renginin yeşil kalmasını sağlarken fazla pişmesini engelleyecektir 😊
  • Hafif soğuduktan sonra sap kısmından tutup çekerek kılçıklarını temizleyin.
  • Domatesleri 2 ya da 4’e bölüp bir karıştırma kabına alın. Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz ve dövülmüş sarımsaklarla birlikte harmanlayın.
  • Hazır olan sosu börülcelerin üzerine gezdirin, ekşi krema ile servis edin.

Püf Noktası

*Deniz börülcesini temizlemeye alt kısımlarından başlayın. Çamurlu bölgeleri kesin ve bol su ile durulayın.
*Ayıklama işleminde kılçık bırakmamaya özen gösterin. Aksi takdirde yerken rahatsız olabilirsiniz.
*Kaynattığınız börülceleri süzgeç ile alın ve buzlu su içerisinde bekletin.
*Börülce kendiliğinden deniz tuzu barındırdığı için, içerisine tuz eklemeyin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Salata Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kurutulmuş Çilekli Semizotu Salatası Tarifi
12B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Vejetaryen Salatası Tarifi
20 Dakika
1 Kişilik
14B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Vişne Sulu Bostana Salatası Tarifi
23B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Bülent Özgöç
· 26.05.2021

Merhaba ekşi kremayı kendiniz mi yapıyorsunuz acaba ? Pek bulunan bir şey değil çünkü . Nasıl yapılabilir ? Teşekkür ederim

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 26.05.2021

Merhaba, ekşi krema hazır bir üründür, Metro gross marketlerden bulabilirsiniz. Alternatif olarak süzme yoğurtla aynı tarifi uygulayabilirsiniz.