Tarif

Ekşi Kremalı Karaköy Poğaça

Poğaça tarifi nasıl yapılır? Kolay poğaça tarifi: Karaköy poğaça yapımı ve püf noktaları...
50 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Ekşi Kremalı Karaköy Poğaça
Paylaş
  • 12B
  • 29
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
25 g tuz
75 g toz şeker
3 adet yumurta
50 g zeytinyağı
20 g kuru maya
1 kg un

Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri mikser veya hamur karma makinesine koyun.
  • Homojen bir hamur elde edene kadar 10-15 dakika yoğurun.
  • Yoğurulan hamuru oda sıcaklığında 20-25 dakika kadar mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru 20 g'lık hamur topları şeklinde kesin.
  • Avuç içi yardımı ile pürüzsüz yuvarlak şekiller verin.
  • Pişirme tepsilerine yerleştirilen hamurların üzerine çatal ile hafif çizgiler atın.
  • Bir fırça yardımı ile yumurta sarısını 2 kat olacak şekilde sürün. Susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 175°C fırında 25-30 dk pişirin.

Püf Noktası

*Yumurta sarısını iki kat ve tek yön olacak şekilde sürerseniz daha parlak bir renk elde edersiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bazlama
100 Dakika
8-10 Kişilik
30B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Gürze Mantısı
50 Dakika
2 Kişilik
21B Görüntüleme
Focaccia Ekmeği
130 Dakika
6-8 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (1)

İnci Dinek
· 06.04.2020

Şefim bunu denicem paskalya çoreği tarifiniz var mi ? 😀🤗👩‍🍳👍