- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekşi Kremalı Karaköy Poğaça
Tarif
Ekşi Kremalı Karaköy Poğaça
Poğaça tarifi nasıl yapılır? Kolay poğaça tarifi: Karaköy poğaça yapımı ve püf noktaları...
50 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 12B
- 29
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Bütün malzemeleri mikser veya hamur karma makinesine koyun.
- 2Homojen bir hamur elde edene kadar 10-15 dakika yoğurun.
- 3Yoğurulan hamuru oda sıcaklığında 20-25 dakika kadar mayalandırın.
- 4Mayalanan hamuru 20 g'lık hamur topları şeklinde kesin.
- 5Avuç içi yardımı ile pürüzsüz yuvarlak şekiller verin.
- 6Pişirme tepsilerine yerleştirilen hamurların üzerine çatal ile hafif çizgiler atın.
- 7Bir fırça yardımı ile yumurta sarısını 2 kat olacak şekilde sürün. Susam serpin.
- 8Önceden ısıtılmış 175°C fırında 25-30 dk pişirin.
Püf Noktası
*Yumurta sarısını iki kat ve tek yön olacak şekilde sürerseniz daha parlak bir renk elde edersiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?