- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekşi Kremalı Karaköy Poğaçası Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Karaköy Poğaçası Tarifi
Mayalı poğaça tarifi nasıl yapılır? Kolay poğaça tarifi: pastane usulü Karaköy poğaçası tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 15B
- 28
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
20 g kuru maya
25 g tuz
75 g toz şeker
2 adet yumurta
50 ml zeytinyağı
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı ve susam
Nasıl Yapılır?
- 1Bütün malzemeleri mikser veya hamur karma makinesine koyun.
- 2Homojen bir hamur elde edene kadar 10-15 dakika yoğurun.
- 3Yoğurulan hamuru oda sıcaklığında 20-25 dakika kadar mayalandırın.
- 4Mayalanan hamuru 20 g'lık hamur topları şeklinde kesin.
- 5Avuç içi yardımı ile pürüzsüz yuvarlak şekiller verin.
- 6Pişirme tepsilerine yerleştirilen hamurların üzerine çatal ile hafif çizgiler atın.
- 7Bir fırça yardımı ile yumurta sarısını iki kat ve tek yön olacak şekilde sürün. Böylelikle daha parlak bir renk elde edersiniz.
- 8Önceden ısıtılmış 175°C fırında, 25-30 dk kontrollü pişirin. Pişen poğaçaları ilk sıcağı gittikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Yumurta sarısını iki kat ve tek yön olacak şekilde sürerseniz daha parlak bir renk elde edersiniz.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?