Tarif

Ekşi Kremalı Turp Otu

Ekşi kremalı turp otu tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tava

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 g susam
40 g file badem
10 ml zeytinyağı
1 diş sarımsak
yarım adet kuru soğan
100 ml Pınar Ekşi Krema
Pınar
10 ml soya sosu
200 g haşlanmış turp otu
1 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Bir tavada susam ve file bademleri renk alana kadar kavurup ocaktan alın.
  • Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış sarımsak ve soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanlara ekşi krema ve soya sosunu ekleyip karıştırın.
  • Hafif kaynadıktan sonra haşlanmış turp otlarını ilave edin, bir tutam karabiberle tatlandırın ve ocaktan alın.
  • Güzel bir servis tabağına aldığınız ekşi kremalı turp otunu, kavrulmuş susam ve file bademlerle süsleyerek servis edin.
Serkan Çakır
Serkan ÇakırGastroTire Restoran Kurucu Şefi
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
2 Kişilik
16B
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
27B