Tarif

Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek

Çayınızın yanına lezzetli bir atıştırmalık, ekşi kremalı ve çikolatalı kek tarifiyle misafirlerinizi ağırlayın.
60 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye
Fırın
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek
Paylaş
  • 6B
  • 37
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
3 adet yumurta
200 g bitter çikolata
40 g kakao
100 g sıcak süt
150 g toz şeker
200 g un
10 g kabartma tozu
330 g Pınar Çikolata Sosu
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Çikolatayı parçalayın.
  • Sütü ısıtıp parçalanmış çikolatayı ve kakaoyu sütün içine atıp karıştırın.
  • Bir karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve şekeri çırpın.
  • Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Ekşi kremayı da ekleyin.
  • Ardından un ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Soğuyan çikolatalı sütlü karışımı da kek harcına ekleyin.
  • Tüm malzemeyi karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 175°C fırında 45 dakika kontrol ederek pişirin.
  • Kek piştiğinde fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca kalıptan çıkartıp servis tabağına alın.
  • Üzerine dilediğiniz kadar çikolata sosu ve bitter çikolata koyarak servis edebilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Kurabiye
25 Dakika
8-10 Kişilik
5B Görüntüleme
Kestaneli Kurabiye
40 Dakika
10-12 Kişilik
6B Görüntüleme
Elmalı Kurabiye
60 Dakika
8-10 Kişilik
52B Görüntüleme