Tarif
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek Tarifi
Çayınızın yanına lezzetli bir atıştırmalık, ekşi kremalı ve çikolatalı kek tarifiyle misafirlerinizi ağırlayın.
60 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 41
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
200 g bitter çikolata
40 g kakao
100 g sıcak süt
150 g toz şeker
200 g un
10 g kabartma tozu
Nasıl Yapılır?
- 1Çikolatayı parçalayın.
- 2Sütü ısıtıp parçalanmış çikolatayı ve kakaoyu sütün içine atıp karıştırın.
- 3Bir karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve şekeri çırpın.
- 4Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
- 5Ekşi kremayı da ekleyin.
- 6Ardından un ve kabartma tozunu ekleyin.
- 7Soğuyan çikolatalı sütlü karışımı da kek harcına ekleyin.
- 8Tüm malzemeyi karıştırın.
- 9Yağlanmış kek kalıbına dökün.
- 10Önceden ısıtılmış 175°C fırında 45 dakika kontrol ederek pişirin.
- 11Kek piştiğinde fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
- 12Soğuyunca kalıptan çıkartıp servis tabağına alın.
- 13Üzerine dilediğiniz kadar çikolata sosu ve bitter çikolata koyarak servis edebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Kısık Ateş
Moderatör
4.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
55 Dakika
6-8 Kişilik