add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Elbasan Tava

Geleneksel bir Arnavut yemeği olan Elbasan Tava, en lezzetli şekilde nasıl pişirilir?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et
Tencere, Fırın
Elbasan Tava

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
20 g sıvı yağ
800 g kuzu kol
150 g arpacık soğan
2 diş sarımsak
8 g tuz
2 g kekik
2 g kuru reyhan
10 g toz kırmızı biber
300 g Pınar Yoğurt (terbiyesi)
Pınar Ürünü
3 adet yumurta sarısı (terbiyesi)
50 g sıvı yağ (terbiyesi)
80 g un (terbiyesi)
100 ml su (terbiyesi)

Nasıl Yapılır?

  • Terayağı ve sıvı yağını bir tencerede kızdırın, etleri tencereye alın ve yüksek ateşte arkalı önlü mühürleyin.
  • Etler mühürlendikten sonra arpacık soğan ve ezilmiş sarımsakları ekleyin.
  • 2-3 dakika sonra tuz, kekik, kuru reyhan ve kırmızı toz biber ile tatlandırın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Altını kısın, etleriniz iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Etler pişerken terbiyesini hazırlamaya başlayın. Yoğurt, 3 adet yumurta sarısı, sıvı yağ, un ve suyu bir kapta karıştırın.
  • Sürenin sonunda pişen etleri ve arpacık soğanları bir fırın kabına dizin.
  • Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
  • Terbiye karışımını, fırın kabının içerisindeki etlerin üzerine dökün.
  • Yemeği fırına verin ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Elbasan tavanız hazır, afiyet olsun!
Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcan Beğendili Izgara Köfte
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte
Keşkek
60 Dakika
6-8 Kişilik