Tarif

Elbasan Tava Tarifi

Geleneksel bir Arnavut yemeği olan Elbasan Tava, en lezzetli şekilde nasıl pişirilir? Elbasan Tava yaparken nelere dikkat edilmelidir?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Fırın
Elbasan Tava Tarifi
Paylaş
  • 75B
  • 146
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g sıvı yağ
800 g kuzu kol
150 g arpacık soğan
2 diş sarımsak
8 g tuz
2 tutam kekik
2 tutam kuru reyhan
10 g toz kırmızı biber
Terbiyesi için:
300 g Pınar Yoğurt
Pınar
3 adet yumurta sarısı
50 g sıvı yağ
80 g un
100 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Terayağı ve sıvı yağını bir tencerede kızdırın, etleri tencereye alın ve yüksek ateşte arkalı önlü mühürleyin.
  • Etler mühürlendikten sonra arpacık soğan ve ezilmiş sarımsakları ekleyin.
  • 2-3 dakika sonra tuz, kekik, kuru reyhan ve kırmızı toz biber ile tatlandırın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Altını kısın, etleriniz iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Etler pişerken terbiyesini hazırlamaya başlayın. Yoğurt, 3 adet yumurta sarısı, sıvı yağ, un ve suyu bir kapta karıştırın.
  • Sürenin sonunda pişen etleri ve arpacık soğanları bir fırın kabına dizin.
  • Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
  • Terbiye karışımını, fırın kabının içerisindeki etlerin üzerine dökün.
  • Yemeği fırına verin ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Elbasan tavanız hazır, afiyet olsun!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
İncik Yahnisi Tarifi
90 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kayısı Yahnisi Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Papaz Yahnisi Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
55B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Erkan Babaoğlu
· 22.11.2020

Şefim elinize sağlık .Terbiye yaparken yumurtayı akı ile beraber kullanırsak bir sorun olur mu?Biz evde genelde öyle yapıyoruz

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 23.11.2020

Erkan selam, aslında sorun olmaz fakat görüntüsü için daha güzel oluyor diyebilirim. Tercihen senin yaptığın gibide yapılır.

AyşenurAslan
· 20.07.2022

Yoğurt ölçüsü ne kadar acaba

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 20.07.2022

Merhaba, malzemeler kısmında 'Terbiyesi için' başlığında malzemelerin gramajları yer alıyor. Terbiyesi için: 300 g yoğurt, 3 adet yumurta sarısı, 50 g sıvı yağ, 80 g un, 100 ml su kullanılıyor.