Tarif

Elmalı Tarte Tatin

Fransız mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan tarte tatin, meyvelerin şeker ve tereyağı ile karamelize edilmesiyle hazırlanır. Fransız tatlıları arasında çok sevilen ve dünyaya yayılan tarte tatin, genellikle elma ve portakal dilimleri ile hazırlanır. Tarçınlı Elmalı Tarte Tatin tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tart
Fırın
Paylaş
  • 2B
  • 42
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
250 g un, elenmiş
200 g Pınar Tereyağı, soğuk
Pınar
100 g pudra şekeri
1 adet yumurta
1 tutam tuz
100 ml soğuk su
Karamelli Elma Dolgusu için:
3 adet yeşil elma
100 g toz şeker
1 tutam tuz
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet çubuk tarçın
Üzeri için:
toz tarçın
pudra şekeri
rendelenmiş portakal kabuğu
dondurma, kaymak ve Pınar Sütkrem

Nasıl Yapılır?

  • Tart Hamuru için: Geniş bir kapta elenmiş un, küp doğranmış soğuk tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştırın. Ardından yumurta ve bir tutam tuz ekleyip, yumurtayı yedirene kadar yoğurmaya devam edin. Azar azar soğuk su ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun. Hamurunuz hafif cıvık olacaktır bu sizi yanıltmasın.
  • Hazır olan hamuru soğuması ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  • Karamelli Elma Dolgusu için: İlk olarak elmaların kabuklarını soyun ve 8 eşit parçaya bölerek çekirdeklerini temizleyin.
  • Karamel Sos için: Toz şeker ve bir tutam tuzu döküm bir tavaya alıp hiç karıştırmadan karamel rengine gelmesini bekleyin. Küp doğranmış tereyağı parçalarını içerisine atıp, sos kıvamına gelene dek hızlıca karıştırın.
  • Dilimlenmiş elmaları karamele ekleyin, tüm elmaların karamele bulanması için güzelce karıştırın. Ardından elmaları düzenli ve sık bir şekilde yerleştirmeye çalışın. Bu aşamada aroma vermesi için bir adet çubuk tarçın ekleyebilirsiniz. Elmaların yumuşaması için kısa bir süre daha tavayı tekrar fırına koyun.
  • Bu esnada dinlenen ve soğuyan hamuru 2 eşit parçaya bölün. Unlanmış bir tezgahta hamuru tavanın ağzı genişliğinde ve yuvarlak olacak şekilde merdane yardımıyla açın.
  • Yumuşayan elma dilimlerinin üzerine, açtığınız tart hamurunu yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170°C’lik fırında hamur kızarıncaya dek kontrollü olarak pişirin. (ev tipi bir fırında 25-30 dakika)
  • Pişen elmalı tartı birkaç dakika dinlendirdikten sonra porsiyonlayarak servis tabaklarına alın. Tercihen üzerine toz tarçın, pudra şekeri ve rendelenmiş portakal kabuğu serpiştirip bekletmeden servis edin.
  • Elmalı Tarte Tatin’i; dondurma, kaymak veya Pınar Sütkrem eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Tart hamuru malzemelerinin tamamı soğuk olmalı!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef

Yorumlar (5)

Derya Torunoğlu
· 04.06.2022

Chefim ellerinize saglik 👏👏👏

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 04.06.2022

Denemeni öneririm 🤗😇👍

Atilla Arı
· 09.06.2022

Kolay gelsin. Kalan hamuru ne yapıyoruz?

Fehmi Samancı
· 09.06.2022

Kalan hamurla aynı şekilde tart yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

meral karaman
· 09.06.2022

Bir kere denemiştim Sudan dolayımı anlamadım tart çok sert oldu tahta gibi neden acaba ?

Benzer Pasta Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart
7B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ballı Şeftalili Tart
50 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tartların Kraliçesi
50 Dakika
6-8 Kişilik
6B Görüntüleme