Tarif

Enginar Oturtma

Kıymalı enginar oturtma tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Enginar Oturtma
Paylaş
  • 3B
  • 59
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4-5 adet çanak enginar
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
200 g orta yağlı kıyma
5 g tuz
5 g karabiber
3 g pul biber
1 adet domates
200 ml et suyu

Nasıl Yapılır?

  • Çanak enginarları kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğranmış soğanları hafif karamelize olana dek kavurun. Ardından kıymayı ekleyip kavurma işlemine devam edin.
  • Kavrulan kıymayı tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirip ocaktan alın. Ardından küp doğranmış domatesi suyuyla beraber ekleyip karıştırın.
  • Enginarları sudan çıkartın ve tencereye dizin. İçlerini kıyma harcıyla doldurun.
  • Son olarak et suyunu ilave edip üzerini yağlı kağıtla kapatın.
  • Kapağı kapalı şekilde kaynaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin
  • Pişen enginar oturtmaları limon kabuğu rendesi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Bu tarifi çanak enginarla yapabileceğiniz gibi kabuklu enginarla da yapabilirsiniz.
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef

Yorumlar (6)

Onur İzdas
· 30.04.2021

Şefim tarifleriniz hem pratik hem bilgi verici elinize Sağlık Dana Dili Çorbasını Çok Met ettiler Sizin Elinizden Görmek İsteriz Sevgiler 👍🖐

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 30.04.2021

Merhaba Onur, tabii plana alalım. Teşekkür ederim, sevgiler 🙏🤩👏

AyşegülŞener
· 30.04.2021

Şefim bu eşsiz tarifleri anlatırkenki verdiğiniz bilgiler çok kıymetli buram buram senelerini mesleğine adamış bir şefin mesleki bilgi beceri ve donanımı kokuyor... gerçekten çok teşekkürler emeklerinize sağlık... sizi severek takip ediyoruz sevgiler selamlar ☺️

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 30.04.2021

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim Ayşegül Hanım, eksik olmayın 🙏 Bilgilerimi severek paylaşıyorum. Hoşça kalın 😊👩‍🍳

Aleyna Kurt
· 18.05.2021

Sefimellerinize sağlık tariflerinize ve püf noktalara bayılıyorum bende sizin yolunuzdan ilerliyorum umarım ileride sizin gibi ola bilirim.Sevgiler☺

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 18.05.2021

Çok teşekkürler 👏👏😊 Başarıların daim olsun, sevgiler...

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
34B Görüntüleme