Tarif

Enginar Oturtma Tarifi

Oturtma tarifi: Kıymalı enginar oturtma tarifi nasıl yapılır? Hem çok sağlıklı hem çok leziz! Etli oturtma tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Enginar Oturtma Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 66
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4-5 adet çanak enginar
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
200 g orta yağlı kıyma
tuz
karabiber
pul biber
1 adet domates
200 ml et suyu

Nasıl Yapılır?

  • Çanak enginarları kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğranmış soğanı hafif karamelize olana dek kavurun. Ardından kıymayı ekleyip kavurma işlemine devam edin.
  • Kavrulan kıymayı tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirip ocaktan alın. Ardından küp doğranmış domatesi suyuyla beraber ekleyip karıştırın.
  • Enginarları sudan çıkartın ve tencereye dizin. İçlerini kıyma harcıyla doldurun.
  • Son olarak et suyunu ilave edip üzerini yağlı kağıtla kapatın.
  • Kapağı kapalı şekilde kaynaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen enginar oturtmaları limon kabuğu rendesi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Bu tarifi çanak enginarla yapabileceğiniz gibi kabuklu enginarla da yapabilirsiniz.
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş TV YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Kokoreç Beğendi Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote Tarifi
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
İmambayıldı Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
103B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Onur İzdas
· 30.04.2021

Şefim tarifleriniz hem pratik hem bilgi verici elinize Sağlık Dana Dili Çorbasını Çok Met ettiler Sizin Elinizden Görmek İsteriz Sevgiler 👍🖐

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 30.04.2021

Merhaba Onur, tabii plana alalım. Teşekkür ederim, sevgiler 🙏🤩👏

AyşegülŞener
· 30.04.2021

Şefim bu eşsiz tarifleri anlatırkenki verdiğiniz bilgiler çok kıymetli buram buram senelerini mesleğine adamış bir şefin mesleki bilgi beceri ve donanımı kokuyor... gerçekten çok teşekkürler emeklerinize sağlık... sizi severek takip ediyoruz sevgiler selamlar ☺️

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 30.04.2021

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim Ayşegül Hanım, eksik olmayın 🙏 Bilgilerimi severek paylaşıyorum. Hoşça kalın 😊👩‍🍳

Aleyna Kurt
· 18.05.2021

Sefimellerinize sağlık tariflerinize ve püf noktalara bayılıyorum bende sizin yolunuzdan ilerliyorum umarım ileride sizin gibi ola bilirim.Sevgiler☺

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 18.05.2021

Çok teşekkürler 👏👏😊 Başarıların daim olsun, sevgiler...