Tarif

Erik Tavası Tarifi

Tam mevsiminde Erik Tavası tarifi, nasıl yapılır? Antep usulü Erik Tavası yapmanın püf noktaları nelerdir?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 13B
  • 61
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuşbaşı kuzu eti
500 g yeşil erik
1 baş taze sarımsak
4 adet arpacık soğan
2 adet yeşil (sivri) biber
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet domates
100 ml ayçiçek yağı
60 g domates ve biber salçası
kırmızı toz biber
kimyon
tuz
karabiber
200 g kuyruk yağı
30 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Yeşil ve kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip, eşit boylarda iri iri doğrayın.
  • Taze sarımsakları kabuklarından ayırın. Domatesleri 4 eşit parçaya bölün. Arpacık soğanları soyup ikiye bölün.
  • Bakır bir tepsiye kuşbaşı kuzu etlerini alın. Üzerine erikleri, sarımsakları, arpacık soğanları ve doğranmış tüm sebzeleri gelişigüzel ekleyin.
  • Ayçiçek yağı, domates salçası ve biber salçasını bir kasede karıştırdıktan sonra tepsideki etlerin üzerine dökün. Kırmızı toz biber, kimyon, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Küpler halinde doğranmış kuyruk yağlarını tepsideki ürünlerin üzerini kapatacak şekilde serpiştirin.
  • Son olarak tereyağı parçaları yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200°C fırında 35 dakika kontrollü pişirin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Üzerinin çok kızarmasını istemezseniz eğer tepsiyi yağlı kağıtla kapatın. 20 dk. kapalı olarak, 15 dk. da açık olarak pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Yoğurtlu Şiş Kebap Tarifi
40 Dakika
1 Kişilik
21B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Pancarlı ve Ispanak Köklü Dana Kafes Tarifi
10B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Ankara Tava Tarifi
100 Dakika
2-4 Kişilik
29B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.