Tarif
Erikli Pratik Tart
Kırmızı erikli pratik tart nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tart
Fırın

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g un
55 g toz fındık
125 g pudra şekeri
240 g Pınar Tereyağı
7 adet kırmızı erik
1 adet yumurta beyazı
30 g toz şeker
40 g pudra şekeri, üzeri için
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için; un, toz fındık, pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağını bir kapta yoğurun. Çok yumuşak bir hamur olursa 30 gr azar azar un serperek yoğurmaya devam edin.
- 2Pürüzsüz kıvam alan hamuru tezgaha alın ve dikdörtgen şeklinde açın.
- 3Hamurun dört köşesinden de aynı boyutlarda kare parçalar kesip atın.
- 4Kırmızı erikleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın ve elma dilimi şeklinde dilimleyin.
- 5Erik dilimlerini kenarları boş kalacak şekilde hamurun üzerine dizin. Tüm kenarları içe doğru katlayın.
- 6Üzerine fırça yardımıyla yumurta beyazı sürün ve toz şeker serpin.
- 7180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- 8Fırından çıkardıktan sonra tartınızı dinlendirin. Ardından üzerine pudra şekeri serpin.
- 9Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Yorumlar (4)
