Tarif

Etli Bezelye Yemeği Tarifi

Mevsiminde bol etli bezelye yemeği tarifi: Bezelye yemeği nasıl yapılır?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 164B
  • 188
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g taze bezelye
1 adet kuru soğan
2 adet patates
2 adet havuç
100 ml zeytinyağı
250 g kuşbaşı dana eti
1-2 diş sarımsak
20 g biber salçası
20 g domates salçası
1 litre sıcak su
tuz
karabiber
sumak

Nasıl Yapılır?

  • Bezelyeleri güzelce yıkayın ve ayıklayın, dilerseniz pişirirken kullanmak için kabuklarından 4-5 adet kenara ayırın.
  • Soğan, patates ve havuçları eşit küpler halinde doğrayın.
  • Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Pembeleşen soğanlara kuşbaşı dana etlerini ekleyin, etler suyunu salıp rengi değiştiğinde sarımsak, biber ve domates salçalarını ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Daha sonra doğranmış patates ve havuçları içine ekleyin.
  • Bu aşamada bezelyeleri ve ayırdığınız 4-5 adet bezelye kabuklarını ekleyerek, 3-4 dakika kavurun.
  • Üzerine 1 litre sıcak su ekleyin.
  • Son olarak tuz, karabiber ve sumakla lezzetlendirin.
  • Orta ateşte 30-35 dakika pişmeye bırakın.
  • Pişen bezelye yemeğini güzel bir servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin. Benim tercihim; Kütahya Porselen Milena Serisi!

Püf Noktası

*Etlerinize yarım saat ön haşlama yapabilir, suyunu da yemeğin içinde kullanabilirsiniz!
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim Kütahya Porselen Milena servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/arama?q=MLN24Y20014 adresinden ulaşabilirsiniz!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
İmambayıldı Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
101B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kabaklama Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Kokoreç Beğendi Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Nezihe Kurtipek
· 04.06.2020

Şefim bezelyeleri ne zaman ekliyoruz? Belirtmemişsiniz

Gülçin Kaya
· 05.06.2020

Merhabalar, teknik bir sorun olmuş sanırım. Tekrar yapım aşamalarını kontrol ederek harika bir bezelye yemeği yapabilirsiniz. 👍👩‍🍳