add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Etli Kuru Bamya Çorbası

Geleneksel Konya lezzeti.
40 Dakika
6-8 Kişilik
Çorbalar
Tencere
Etli Kuru Bamya Çorbası

Malzeme Listesi

300 g dana kuşbaşı (küçük doğranmış)
150 g kurutulmuş çiçek bamya
60 g kuru soğan
15 g domates salçası
70 g sıvı yağ
1,500 g kemik suyu
20 g limon suyu
6 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Kuru bamyaların tüylerini temizlemek için bir bez içinde veya tel süzgeç içinde ovalayın.
  • Limon suyunun yarısı ve üzerini geçecek kadar su ile bamyalar yumuşayıncaya kadar haşlanır, suyu süzülen bamyalar iplerinden çıkartılır.
  • Dana eti suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur, kavrulan ete sıvı yağ ve fine brunoise doğranan soğanlar eklenip kavurmaya devam edilir.
  • Domates salçası eklenir ve kokusu gidene kadar kavrulur, kalan et suyu, tuz, limon suyu ve haşlanmış olan çiçek bamyalar eklenip kısık ateşte 25 dk kaynamaya bırakılır.
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Domates Çorbası
25 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik