Tarif

Etli Kuru Bamya Çorbası

Geleneksel Konya lezzeti.
40 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Etli Kuru Bamya Çorbası
Paylaş
  • 109B
  • 63
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g dana kuşbaşı (küçük doğranmış)
150 g kurutulmuş çiçek bamya
60 g kuru soğan
15 g domates salçası
70 g sıvı yağ
1,500 g kemik suyu
20 g limon suyu
6 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Kuru bamyaların tüylerini temizlemek için bir bez içinde veya tel süzgeç içinde ovalayın.
  • Limon suyunun yarısı ve üzerini geçecek kadar su ile bamyalar yumuşayıncaya kadar haşlanır, suyu süzülen bamyalar iplerinden çıkartılır.
  • Dana eti suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur, kavrulan ete sıvı yağ ve fine brunoise doğranan soğanlar eklenip kavurmaya devam edilir.
  • Domates salçası eklenir ve kokusu gidene kadar kavrulur, kalan et suyu, tuz, limon suyu ve haşlanmış olan çiçek bamyalar eklenip kısık ateşte 25 dk kaynamaya bırakılır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Ayran Aşı Çorbası
25 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Gia Restoran - Executive Chef
Heybeli Çorba
50 Dakika
4-6 Kişilik
44B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Köz Patlıcan Çorbası
60 Dakika
4-6 Kişilik
74B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.