Tarif

Etli Yaprak Sarması Tarifi

Türk mutfağının en gözde yemeklerinden birini hem de etli olanını sizler için hazırladım. Etli yaprak sarması tarifi nasıl yapılır?
120 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Etli Yaprak Sarması Tarifi
Paylaş
  • 96B
  • 107
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 kg asma yaprağı
3 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
400 g koyun kıyması
40 g yıkanmış pirinç
40 g yıkanmış bulgur
40 g domates salçası
5 g tatlı toz kırmızı biber
5 g tuz
4 adet pirzola kemiği
Üzeri için:
3 su bardağı sıcak su
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
30 g domates salçası
1 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Asma yaprağını hazır edin. Soğanları incecik doğrayın. Üzerine az miktarda tuz serpin ve ovun.
  • Maydanozu yıkayın, süzün ve incecik doğrayın.
  • Kıyma, pirinç, bulgur, domates salçası, kırmızı biber ve tuzu ekleyip 2 çorba kaşığı su ile harmanlayın.
  • Bir tencerenin dibine pirzola kemiklerini yerleştirin. Asma yapraklarını avuç içi kadar parçalara ayırın ve tam ortasına 1’er çay kaşığı harç koyarak küçük küçük sarın. Tencereye yan yana dizin.
  • Tüm sarmaları aynı şekilde sardıktan sonra üstüne 3 su bardağı kadar sıcak su koyup birkaç parça tereyağı yerleştirin. Onun da üzerine geniş bir yemek tabağını ters çevirerek kapatın ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Harlı ateşte çok az kaynatıp ateşi kısın. Yaklaşık 40-45 dakika pişmeye bırakın. Ara ara suyunu kontrol edin, gerekirse sıcak su ilave edin.
  • Üzeri için tereyağı ve domates salçasını kavurun. 1 çay bardağı sıcak su ekleyin ardından limon suyunu ilave edin. Kaynadıktan sonra sarmanın üzerine bu sosu gezdirin. 5-10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • Dinlenen etli sarmayı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Yaprak salamura ise dolmaları sarmadan önce 3-5 dakika kaynar suda tutun. Eğer yapraklar taze ise bu süreyi biraz daha uzatın.
*Dilerseniz, dolma harcına sadece pirinç ya da bulgur koyabilirsiniz.
*Aynı harçla lahana yaprağı da sarabilirsiniz. *Lahana sarmasının üzerine ekşi sos dökmeye gerek yoktur.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Şırdan Dolması Tarifi
120 Dakika
2 Kişilik
62B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
62B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Etli Karalahana Sarması Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
28B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.