Tarif

Ev Yapımı Şöbiyet

Baklavalık yufka ile ağızda dağılan ev yapımı şöbiyet tarifi nasıl yapılır? Çıtır çıtır kaymaklı şöbiyet tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir? İster cevizli isterseniz de fıstıklı olarak hazırlayabileceğiniz şöbiyet (baklava) tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?
75 Dakika
8-10 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Ev Yapımı Şöbiyet
Paylaş
  • 20B
  • 101
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 ml su
360 g toz şeker
4-5 damla limon suyu
Kaymaklı İç Harç için:
250 ml Pınar Süt
Pınar
40 g irmik
1 paket vanilya
100 g kaymak
Baklava için:
220 g Pınar Tereyağı
Pınar
22 yaprak taze baklava yufkası
100 g Antep fıstığı veya ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için; su, toz şeker ve limon suyunu bir tencerede 30-35 dk. kaynatın ve soğumaya alın.
  • Kaymaklı iç harç için; süt, irmik ve vanilyayı ayrı bir tencerede muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Daha sonra soğuması için kenara alın, soğuduktan sonra kaymağı ilave edin.
  • Baklava için: Bir tavada tereyağını yakmadan kısık ateşte eritin, üzerinde oluşan süt köpüğünü temizleyerek sade yağ elde edin.
  • Tüm baklava yufkalarını tek tek tezgaha açıp her yerine fırça yardımı ile erimiş tereyağı sürün ve yufkaları üst üste serin.
  • Yağlama işlemi bittikten sonra uzun tarafını 6’ya kısa tarafını 5’e bölecek şekilde keserek kareler oluşturun.
  • Her küçük kare içine 1 tatlı kaşığı kaymaklı iç harçtan koyun, üzerine bir tutam dövülmüş ceviz veya fıstık ekleyin. Yufkayı üçgen şeklinde çok bastırmadan katlayıp bir tepsiye dizin.
  • Tepsiye dizerken her üçgenin ucu az miktarda açık kalacak şekilde olmasına özen gösterin.
  • Geri kalan erimiş sade tereyağını hazır olan şöbiyetlerin üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 25-30 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan şöbiyetlerin üzerine, soğuk şerbeti gezdirerek dökün.
  • Dövülmüş ceviz, toz fıstık, kaymak veya dondurma ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Alınan baklava yufkasının taze olmasına özen gösterilmelidir.
*Yufkaların her yerine gelecek şekilde sade tereyağı sürülmelidir.
*Ilık olan tatlının üzerine soğuk şerbet dökülmelidir.
*Şerbeti çeken tatlının üzeri streç film yada başka bir şey ile kapatılmamalıdır.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kaymaklı Şöbiyet Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
10B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Pratik Fındıklı Baklava Tarifi
5B Görüntüleme
Fıstıklı Kaymaklı Baklava
75 Dakika
10-12 Kişilik
50B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.