add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Ev Yapımı Şöbiyet

Baklavalık yufka ile ağızda dağılan ev yapımı şöbiyet tarifi nasıl yapılır?
75 Dakika
8-10 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın
Ev Yapımı Şöbiyet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
360 g toz şeker
400 ml su
4 ml limonun suyu
250 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
40 g irmik
10 g toz vanilya
100 g kaymak
220 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
22 yaprak baklava yufkası
100 g Antep fıstığı veya ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için; su, toz şeker ve limon suyunu bir tencerede 30-35 dk. kaynatın ve soğumaya alın.
  • Kaymaklı iç harç için; süt, irmik ve vanilyayı ayrı bir tencerede muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Daha sonra soğuması için kenara alın, soğuduktan sonra kaymağı ilave edin.
  • Bir tavada tereyağını yakmadan kısık ateşte eritin, üzerinde oluşan süt köpüğünü temizleyerek sade yağ elde edin.
  • Tüm baklava yufkalarını tek tek tezgaha açıp her yerine fırça yardımı ile erimiş tereyağı sürün ve yufkaları üst üste serin.
  • Yağlama işlemi bittikten sonra uzun tarafını 6’ya kısa tarafını 5’e bölecek şekilde keserek kareler oluşturun.
  • Her küçük kare içine 1 tatlı kaşığı kaymaklı iç harçtan koyun, üzerine bir tutam dövülmüş ceviz veya fıstık ekleyin. Yufkayı üçgen şeklinde çok bastırmadan katlayıp bir tepsiye dizin.
  • Tepsiye dizerken her üçgenin ucu az miktarda açık kalacak şekilde olmasına özen gösterin.
  • Geri kalan erimiş sade tereyağını hazır olan şöbiyetlerin üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 25-30 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan şöbiyetlerin üzerine, soğuk şerbeti gezdirerek dökün.
  • Dövülmüş ceviz, toz fıstık, kaymak veya dondurma ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Alınan baklava yufkasının taze olmasına özen gösterilmelidir.
*Yufkaların her yerine gelecek şekilde sade tereyağı sürülmelidir.
*Ilık olan tatlının üzerine soğuk şerbet dökülmelidir.
*Şerbeti çeken tatlının üzeri streç film yada başka bir şey ile kapatılmamalıdır.

Murat Yıldız
Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Cevizli Ev Sarması
60 Dakika
4-6 Kişilik