Tarif

Evde Ramazan Pidesi

Herkesin merakla beklediği o tarif! 😊 Ramazan ayına özel pide tarifi: evde Ramazan Pidesi nasıl yapılır? Kolay ve lezzetli Ramazan Pide hamuru yapmanın püf noktaları nelerdir? Tam kıvamında orijinal lezzet olan hakiki Ramazan Pidesi yapımı, pratik yolları ve tüm detaylarına gelin birlikte göz atalım! Not: Çok beğenilen Ramazan Pidesi tarif videomu, Kısık Ateş TV YouTube kanalından izlemeyi unutmayın!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Evde Ramazan Pidesi
Paylaş
  • 11B
  • 59
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Pide Hamuru için:
375 ml ılık su
10 g kuru maya
10 g toz şeker
500 g un
10 g tuz
10 g galeta unu
10 g çörek otu
10 g susam
Hamurun Üzerine Sürmek için:
20 ml soğuk su
15 g un
100 ml kaynar su

Nasıl Yapılır?

  • Hamurun Üzerine Sürmek için: 20 ml soğuk su ile 15 gr unu hiç kuru un kalmayacak şekilde karıştırın. 100 ml kaynar suyu ekleyip iyice homojen olana kadar çırpın. (Hamura şekil verme aşamasında kullanacağız)
  • Pide Hamuru için: Ilık su ve kuru mayayı karıştırın. Toz şekeri ekleyip karıştırın ve kenara alın. 10 dk. bekletin.
  • Unu ve tuzu bir kapta karıştırın. Tezgaha dökerek ortasını havuz şeklinde açın.
  • Beklettiğiniz mayalı karışımı ortasına dökerek, parmaklarınızla yavaş yavaş karıştırarak unu suya katmaya başlayın. Su cıvıklaşmaya başlayıp yavaş yavaş toparlanacaktır.
  • Hamur toparlanmaya başladığında elinizle alıp hamuru tezgaha vurup kaldırın ve bu işlemi 8-10 kere tekrarlayarak hamuru toparlayın. Temiz bir kaba koyup üzerini streçleyin ve ılık ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölüp beze haline getirin. Yağlı kağıdın üzerine biraz galeta unu serpin ve hamuru üzerine koyun.
  • Parmaklarınızı, hamurun üzerine sürmek için hazırladığınız sulu karışıma sokup hamura pide şeklini verin. Üzerine sulu karışımdan hafifçe sürün, çörek otu ve susam serpin. Aynı işlemi diğer pide hamuru için de yaptıktan sonra tepside 15-20 dakika bekletin.
  • Fırını 240°C’ye ısıtın. Pidenin 1 tanesini fırının zeminine, 1 tanesini orta kısma ters koyduğunuz tepsinin üzerine yerleştirin. 10 dakika sonra yerlerini değiştirin. Üzerleri güzelce kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Adil Usta’nın Ramazan Pidesi
45 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kavurmalı Kaşarlı Pide
60 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Bulgurlu Tavuklu Pide
80 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.