Tarif

Fasulye Turşusu Tarifi

Taze fasulye turşusu nasıl yapılır?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Diğer Tarifler
Haşlama
Fasulye Turşusu Tarifi
Paylaş
  • 45B
  • 134
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze fasulye
25 g tuz, haşlama için
3 litre su, haşlama için
8 diş soyulmuş sarımsak
75 g tuz
100 ml nar ekşisi
2 adet küp şeker
2 adet acı biber (isteğe bağlı)
2 adet limon

Nasıl Yapılır?

  • Fasulyelerin uç kısımlarını varsa kılçıklarını ayıklayın, arzu ettiğiniz boyutlarda bölün yıkayın ve süzün.
  • Tuzlu kaynar su içinde hafif diri kalacak şekilde, yaklaşık 25 dakika haşlayın.
  • Bu esnada buzlu suyunuzu hazırlayın. 3 litre suya 15-20 adet buz koyun. Fasulyeler haşlanır haşlanmaz buzlu suya atın.
  • Sarımsakları tuz ile dövün. Nar ekşisi ve suyla karıştırın.
  • Sarımsaklı sosa fasulyeleri ve kullanılacak ise acı biberleri bulayın. Tüm karışımı kavanozlara doldurun.
  • Kavanoz miktarına uygun aldığı kadar içme suyu doldurun. Her kavanoza 1’er küp şeker gelecek şekilde yerleştirin.
  • Limonların suyunu sıkın ve kavanozlara eşit miktarda ekleyin, ağızlarını sıkıca kapatın.
  • Büyük bir tencereye kavanozları yerleştirin ve üzeri soğuk su dolacak şekilde doldurun ve ocakta 4-5 dakika kaynatın.
  • Kavanozları tencereden çıkarıp ters çevirerek üzerini temiz bir bezle örtün.
  • Oda ısısına gelince artık kilere kaldırılabilir veya hazırlanan karışım soğuduktan sonra direk salata olarak sofraya çıkarabilirsiniz.

Püf Noktası

*Bu ölçüler için 2 adet kiloluk kavanoz kullanılmıştır.
*Eğer suyun renginde kararma olursa, suyu süzülür. Tekrar su doldurulur ve kaynatılır.
*İsmi turşu olmasına rağmen aslında salata gibi, bekletilmeden yenir. Aydın ve Denizli civarında yapılır.
*Ekşi olarak sirke ile de hazırlanabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Taze Otlu Sarımsaklı Tereyağı Tarifi
24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Tarhana Nasıl Yapılır?
120 Dakika
10-12 Kişilik
495B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kıbrıs Tahanı Tarifi
10 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.