Tarif

Fesleğenli Çilekli Sütlü Muhallebi

Leziz fesleğenli çilekli sütlü muhallebi tarifi ile sevdiklerinize unutamayacağı bir lezzet sunun.
20 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Dondurma
Fesleğenli Çilekli Sütlü Muhallebi
Paylaş
  • 14B
  • 34
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 l Pınar Süt
Pınar
200 g şeker
1 adet limon kabuğu (rende)
5 dal fesleğen
50 g nişasta
1 adet yumurta sarısı
200 g çilek
1 adet portakal
20 g esmer şeker

Nasıl Yapılır?

  • Pınar Süt ve şeker ocağa konulup kaynatılır.
  • Nişastanın içerisine yumurta sarısı ilave edilir ve biraz su ile açılır.
  • Kaynayan süte nişasta ilave edilir ve süt bağlanır.
  • Limon kabuğu eklenip kaynatmaya devam edilir.
  • Fesleğenler ince ince kıyılır, site ilave edilir, karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.
  • Hazırlanan muhallebi kaselere alınıp soğumaya bırakılır.
  • Sos için; diğer tarafta çilekler yıkanıp tavla zarı şeklinde doğranır.
  • Bir kara portakal suyu sıkılı, esmer şeker ilave edilir eriyinceye kadar karıştırılır.
  • Çilekler bu karışımın üzerine atılır.
  • Kaselerde donan muhallebinin üzerine güzel bir şekilde konulur ve servis edilir.

Püf Noktası

Nişastaya eklenen su az olmalıdır.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Levent Demirçakmak
Levent Demirçakmak
Gelişim Üniversitesi - Öğretim Görevlisi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Çilekli Kup
50 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Labneli Petibör Tatlısı
30 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sahine Tatlısı Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
117B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.