- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Fesleğenli Çilekli Sütlü Muhallebi
Tarif
Fesleğenli Çilekli Sütlü Muhallebi
Leziz fesleğenli çilekli sütlü muhallebi tarifi ile sevdiklerinize unutamayacağı bir lezzet sunun.
20 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Dondurma
Paylaş
- 14B
- 34
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g şeker
1 adet limon kabuğu (rende)
5 dal fesleğen
50 g nişasta
1 adet yumurta sarısı
200 g çilek
1 adet portakal
20 g esmer şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Pınar Süt ve şeker ocağa konulup kaynatılır.
- 2Nişastanın içerisine yumurta sarısı ilave edilir ve biraz su ile açılır.
- 3Kaynayan süte nişasta ilave edilir ve süt bağlanır.
- 4Limon kabuğu eklenip kaynatmaya devam edilir.
- 5Fesleğenler ince ince kıyılır, site ilave edilir, karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.
- 6Hazırlanan muhallebi kaselere alınıp soğumaya bırakılır.
- 7Sos için; diğer tarafta çilekler yıkanıp tavla zarı şeklinde doğranır.
- 8Bir kara portakal suyu sıkılı, esmer şeker ilave edilir eriyinceye kadar karıştırılır.
- 9Çilekler bu karışımın üzerine atılır.
- 10Kaselerde donan muhallebinin üzerine güzel bir şekilde konulur ve servis edilir.
Püf Noktası
Nişastaya eklenen su az olmalıdır.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Levent Demirçakmak
Gelişim Üniversitesi - Öğretim Görevlisi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.