Tarif

Fesleğenli Kek

Taze taze kokusuyla enfes bir fesleğenli kek tarifi.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Kek ve Kurabiye
Fırın
Fesleğenli Kek

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
3 adet yumurta
200 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
90 g sıvı yağ
5 g kabartma tozu
1 demet taze fesleğen
10 g tuz
15 g Pınar Tereyağ
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kap içerisinde elediğiniz unu havuz şeklinde açın.
  • İçerisine yumurta, süt, sıvı yağ ve tuz koyarak karışana kadar yoğurun.
  • İnce kıyılmış fesleğeni ve kabartma tozunu da ekledikten sonra, önceden tereyağ ile yağladığınız fırın kabına dökün.
  • 180 dereceye ayarlı olan fırında 30 dakika süreyle pişirin.
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kızılcıklı Bar
50 Dakika
8-10 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Bademli Kurabiye
30 Dakika
2-4 Kişilik