add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Fettuccine Alfredo

İtalya sokaklarında buram buram kokan eşsiz Fettuccine Alfredo tarifi sizlerle...
25 Dakika
2-4 Kişilik
Makarnalar
Tencere

Malzeme Listesi

250 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
30 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
500 g fettuccine makarna yumurtalı
300 g tavuk göğsü
100 g mantar
3 diş sarımsak
1/4 demet fesleğen
50 g parmesan peyniri
4 g taze çekilmiş tane karabiber
5 g tuz
5 g zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Derin bir tencerede zeytinyağı ve tuz ilave ettiğiniz suyu kaynatın. Fettuccine makarnaları ekleyip, damak tadınıza göre 8-12 dakika arasında haşlayın.
  • Makarnanın sosu için; üzerlerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları halka halka doğrayın. Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin. Taze çekilmiş karabiber ve tuz ilavesiyle lezzetlendirin.
  • Sarımsakları rendeleyin. Fesleğenleri incecik doğrayın ve ayrı bir yerde bekletin.
  • Tereyağını derin bir sos tavasında kızdırın. Doğranmış mantarları ekleyin, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. Sarımsakları katın.
  • Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini ilave edin ve renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün.
  • Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. Lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın.
  • Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın.
  • Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı, rendelenmiş parmesan peyniri eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Karidesli Linguine
20 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mantarlı Tagletelli
30 Dakika
4-6 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Su Tereli Misket Limonlu Makarna