add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Fındıklı Palmiyeler

Palmiyelerin en ihtişamlı hali fındıklı palmiyeler tarifi.
80 Dakika
2-4 Kişilik
Kek ve Kurabiyeler
Fırın
Fındıklı Palmiyeler

Malzeme Listesi

11 g kuru maya
900 g un
270 g su
10 g tuz
80 g toz şeker
20 g Pınar Tereyağ
Pınar Ürünü
170 g margarin
200 g toz fındık (fındık krem için)
160 g Pınar Tereyağ
Pınar Ürünü
150 g toz şeker
3 adet yumurta

Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz, şeker, su ve mayayı karıştırın.
  • Tereyağı ekleyerek pürüzsüz bir karışım olana kadar yoğurun.
  • Üzerini örtüp 20 dakika buzdolabında bekletin.
  • Margarini plastik torbaya alın.
  • Hamuru 30*30 santim genişliğinde açın.
  • Margarini torbadan çıkarıp, hamurun ortasına yerleştirin ve zarf şeklinde katlayın.
  • Hamurun üstünü örtüp 15 dakika buzdolabında bekletin.
  • Hamuru çıkarıp tekrar 2 cm kalınlığında ve 60*30 cm genişliğinde olacak şekilde açın.
  • Bir ucu hamurun üzerine gelecek şekilde katlarken, diğer tarafı da onun üzerine katlayın ve tekrar 15 dakika buzdolabında bekletin.
  • Fındıklı Krem Harç için tereyağını ocakta ekleyerek içerisine şeker, toz fındık ve yumurtaları ekleyip karıştırın.
  • Elde ettiğiniz milföy hamuruna 40*60 cm ebatlarında açın.
  • Hamurun üzerine fındıklı krema sürün.
  • Hamurun bir kenarını alıp orta kısmına kadar rulo şeklinde sarın.
  • Karşı kısmı da aynı şekilde sarın ve böylece karşılıklı iki silindir elde edin.
  • Dilimleri 1.5 cm eninde olacak şekilde kesin.
  • Fırın tepsisine hafif üzerilerine bastırarak dizin.
  • Kabarması için 20 dakika bekleyin.
  • Üzerilerine çırpılmış yumurta sürün.
  • Önceden ısıtılmış 210-220 derece olan fırında 8-10 dakika pişirin.
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Ekşi Kremalı Brownie
50 Dakika
8-10 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Fesleğenli Kek
40 Dakika
4-6 Kişilik