Tarif

Fırın Mantı

Çıtır çıtır bir lezzet , fırın mantı tarifi.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Fırın Mantı
Paylaş
  • 16B
  • 25
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g pirinç
400 g tavuk göğüs
1 adet kuru soğan
10 g tuz
5 g karabiber
10 ml sıvı yağ
150 g un
5 g tuz
100 ml su
20 ml sıvı yağ(iç harç için)
750 ml tavuk suyu

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ayıklayıp yıkayın.
  • Bir tencerede tavuk göğsünü haşlayın.
  • Haşlanan tavuk göğsünü pirincin içerisine kemiğinden ayırıp didikleyin.
  • Soğanını ufak ufak doğrayın.
  • Tuz, karabiber ve tereyağını ekleyip harcı harmanlayın.
  • Diğer tarafta unu eleyip, ortasını havuz şeklinde açıp içerisine tuz ve sıvı yağı ekleyin.
  • Azar azar ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Elde ettiğiniz hamuru 15 dakika dinlendirin.
  • Hamuru yarım milim kalınlığında, börek yufkasından biraz daha kalın açın.
  • Açtığınız hamuru 2 cmlik şeritler halinde ince ince kesin.
  • Bu şeritleri üst üste koyup 2 santim kareler halinde kesin.
  • Kestiğiniz karelerin üzerine hazırladığınız harçtan koyarak bohça şeklinde kapatın ve fırın tepsisine dizin.
  • 180 derecede mantıların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Kenara ayırdığınız 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyip tekrar fırına vererek, suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Tavuk suyuna bir parça tereyağı ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patatesli Çıtır Börek
40 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ada Çayı ve Tereyağı Soslu Gnocchi
17B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ekmek Dolması
40 Dakika
2-4 Kişilik
68B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.