- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Fırın Mantı
Tarif
Fırın Mantı
Çıtır çıtır bir lezzet , fırın mantı tarifi.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 25
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g pirinç
400 g tavuk göğüs
1 adet kuru soğan
10 g tuz
5 g karabiber
10 ml sıvı yağ
150 g un
5 g tuz
100 ml su
20 ml sıvı yağ(iç harç için)
750 ml tavuk suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci ayıklayıp yıkayın.
- 2Bir tencerede tavuk göğsünü haşlayın.
- 3Haşlanan tavuk göğsünü pirincin içerisine kemiğinden ayırıp didikleyin.
- 4Soğanını ufak ufak doğrayın.
- 5Tuz, karabiber ve tereyağını ekleyip harcı harmanlayın.
- 6Diğer tarafta unu eleyip, ortasını havuz şeklinde açıp içerisine tuz ve sıvı yağı ekleyin.
- 7Azar azar ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- 8Elde ettiğiniz hamuru 15 dakika dinlendirin.
- 9Hamuru yarım milim kalınlığında, börek yufkasından biraz daha kalın açın.
- 10Açtığınız hamuru 2 cmlik şeritler halinde ince ince kesin.
- 11Bu şeritleri üst üste koyup 2 santim kareler halinde kesin.
- 12Kestiğiniz karelerin üzerine hazırladığınız harçtan koyarak bohça şeklinde kapatın ve fırın tepsisine dizin.
- 13180 derecede mantıların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- 14Kenara ayırdığınız 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyip tekrar fırına vererek, suyunu çekinceye kadar pişirin.
- 15Tavuk suyuna bir parça tereyağı ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.