Tarif

Fırın Sütlaç

Türk mutfağının en geleneksel ve en beğenilen tatlılarından biri olan fırın sütlaç tarifini sizler için paylaşıyorum. Şimdiden afiyet olsun...
65 Dakika
10-12 Kişilik
Geleneksel Tatlı
Tencere
Fırın Sütlaç

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 kg Pınar Süt
Pınar Ürünü
950 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
1230 g toz şeker
1 g tuz
1 adet yumurta sarısı (kış aylarında koymaya gerek yok)
2 kg pirinç sübye
30 g kırık pirinç (ıslatılmış)
1350 g su

Nasıl Yapılır?

  • Toz şekeri yarım kg süt ile bir tencerede eriyinceye kadar ısıtıyoruz.
  • Ayrı bir tencerede kalan sütün tamamını ve kremayı ısıtmaya başlıyoruz, ısınan süt-krema karışımına şekerli sütü ve tuzu ilave ediyoruz. Ara ara çırpma teli ile karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynama noktasına gelen muhallebinin içine ıslatılmış pirinç ve yavaş yavaş sübye ekleyip bir yandan kısık ateşte karıştırıyoruz.
  • Yaklaşık 15-20 dk sürekli karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Kaplara bölüştürdüğümüz sütlaçları derin bir fırın kabına yerleştirip yarı hizaya gelecek kadar soğuk su ekliyoruz.
  • Önceden ısıtılımış 220 C'lik fırında 10 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Püf Noktası

*Pirinç Sübye: 2 kg baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
**Pirinçler şiştiği ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımız için 2 kg pirinçten 1,5 kg pirinç sübyesi elde edilir.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (1)

Emrahİpek
10.05.2020

Tarifi denedim fakat çok kalın oldu. Tarifte yazanları birebir uyguladım. Birde subye kısmında 2 kg pirinçten 1,5 kg subye elde edilmesini anlamadım. 2 kg pirinç su emer şişer ve suyuda kattığımızda nerdeyse ağırlığı 2 katına çıkar.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Güllaç
25 Dakika
4-6 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Tavuk Göğsü Kazandibi
60 Dakika
10-12 Kişilik