add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Fırın Sütlaç

Türk mutfağının en geleneksel ve en beğenilen tatlılarından biri olan fırın sütlaç tarifini sizler için paylaşıyorum. Şimdiden afiyet olsun...
65 Dakika
10-12 Kişilik
Geleneksel
Tencere
Fırın Sütlaç

Malzeme Listesi

5 kg Pınar Süt
Pınar Ürünü
950 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
1230 g toz şeker
0.1 g tuz
24 g yumurta sarısı (kış aylarında koymaya gerek yok)
2 kg pirinç sübye
30 g kırık pirinç (ıslatılmış)
1350 g su

Nasıl Yapılır?

  • Toz şekeri yarım kg süt ile ayrı bir tencerede eriyinceye kadar ısıtıyoruz.
  • Kalan sütün tamamını ve kremayı tencerede ısıtmaya başlıyoruz, ısınan süt-krema karışımına şekerli sütü, tuzu ilave ediyoruz ve ara ara çırpma teli ile karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz (orta-yüksek ateşte).
  • Kaynama noktasına gelen muhallebinin içine ıslatılmış pirinç ve yavaş yavaş sübye ekleyip bir yandan karıştırıyoruz (kısık ateşte).
  • Yaklaşık 15-20 dk sürekli karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Kaplara bölüştürdüğümüz sütlaçları derin bir fırın kabına yerleştirip yarı hizaya gelecek kadar soğuk su ekliyoruz.
  • Önceden ısıtılımış 220 C'lik fırında 10 dk kadar pişiriyoruz (üzeri kızarana kadar).

Püf Noktası

*Pirinç Sübye: 2 kg baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
**Pirinçler şiştiği ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımız için 2 kg pirinçten 1,5 kg pirinç sübyesi elde edilir.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Fıstıklı Katmer
40 Dakika
2-4 Kişilik
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Güllaç
20 Dakika
8-10 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik