Tarif

Fırında Bal Kabağı

Fırında bal kabağı tarifi nasıl yapılır? Fırında kabak tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Fırında Bal Kabağı
Paylaş
  • 24B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kabuğu soyulmuş bal kabağı
250 g toz şeker
50 g ceviz içi
75 g tahin

Nasıl Yapılır?

  • Kabukları soyulmuş bal kabakları dilimlere ayrılır.
  • Fırın pişirme kabının içerisine koyulur ve üzeri toz şeker ile örtülür.
  • Fırın kabının üzeri alüminyum folyo ile kapatılır, önceden ısıtılmış 200°C fırında 30 dakika pişirilir.
  • 30 dakika sonunda alüminyum folyo alınır ve karamelize olması için üzeri açık halde 5 dakika daha fırınlanır.
  • Fırından çıkarılan bal kabağı tatlısı soğutulur.
  • Servis etmeden önce rendelenerek talaş haline getirilen ceviz ve tahinle süslenir.

Püf Noktası

*Bal kabaklarını dilimledikten sonra toz şeker ilave edip minimum 2-4 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Furkan Akça
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Pekmezli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
31B Görüntüleme
Revani
50 Dakika
6-8 Kişilik
59B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.