Tarif

Fırında Helva

Geleneksel tatlarımızdan helva keyfini üst seviyelere taşıyarak bir de fırın da deneyin!
25 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Fırında Helva
Paylaş
  • 19B
  • 168
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400-450 g sade tahin helvası
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
1/2 adet portakal kabuğu rendesi
1/2 adet limon kabuğu rendesi
20 g ceviz içi
30 ml portakal suyu

Nasıl Yapılır?

  • Tahin helvasını bir kapta çatal yardımı ile ezin.
  • Tereyağı, portakal kabuğu rendesi, iri çekilmiş ceviz içi, limon kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyip iyice karıştın.
  • Bütünleşen karışımı küçük toprak fırın kalıplarına paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Sıcak olarak servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Meyveli Bisküvili Bardak Tatlı
16B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Külah Pasta
40 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Çikolatalı Samosa
60 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (11)

İnci Dinek
· 06.04.2020

Harika super şef denicem bende dün brownie paylastim sanirim gorulmedi 🤗👍😀👩‍🍳😅

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
İnci Dinek
· 06.04.2020

Şefim paskalya çöreği tarifi yayinlarmisiniz🤗👩‍🍳👍

Fikret Tekerekoğlu
· 07.04.2020

Melih şefim az önce yaptım. Çok güzel oldu herkes çook beğendi. Çok tşk ederim size.

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 08.04.2020

Eline sağlık Fikret 😄👏